Studentku ve Střešovicích zabil taxík, který se samovolně rozjel. Policie případ uzavřela

V pražských Střešovicích na konci letošního ledna přimáčklo procházející chodkyni ke zdi auto taxislužby, které se samovolně rozjelo. Vyšetřování tragické nehody vyloučilo nešťastnou náhodu. Vinu za tragédii nese podle policie taxikář, který vůz špatně zabrzdil. Ve čtvrtek policie podala návrh na jeho obžalobu.

Nehoda se stala 30. ledna ve Střešovicích v Praze 6. U rozbité výlohy v ulici Myslbekova zasahovali hasiči i policisté. Záchranáři se dívku, kterou rozjeté vozidlo přimáčklo ke zdi pokoušeli na místě oživit.

ČTĚTE TAKÉ: Tři mrtvé si vyžádala tragická nehoda na Pardubicku. Na místě se srazilo několik vozidel

„Už zpočátku bylo zřejmé, že se jedná o velmi vážnou situaci. Operátor společně se svědky začal neodkladnou asistovanou resuscitaci, kterou si následně převzali policisté a poté i záchranáři. O její život bojovali dlouhých 30 minut,“ uvedla pro redakci CNN Prima NEWS mluvčí pražské záchranky Jana Poštová. Bohužel, dívce už nedokázali pomoci.

Začalo pečlivé sbírání stop přímo na ulici i v samotném taxíku. Policisté potřebovali vyslechnout co nejvíc svědků a začali pomalu skládat příběh plný nešťastných okolností.

Odborné expertizy zněly jasně, na vině je taxikář. „Řidič zastavil své vozidlo na krajnici a od auta se vzdálil. Vůz však nezabezpečil tak, aby neohrozil účastníky silničního provozu. Auto se samovolně rozjelo a pokračovalo dál po ulici, kde narazilo do tramvaje, od které se odrazilo a narazilo v další ulici do právě procházející chodkyně," uvedla mluvčí pražských policistů Violeta Siřišťová.

Taxikář si po měsících vyšetřování vyslechl obvinění. „Pražští kriminalisté čtyřiasedmdesátiletého muže obvinili z trestného činu usmrcení z nedbalosti, za což mu hrozí šest let za mřížemi,“ dodala pro CNN Prima NEWS Siřišťová.

Podle našich informací má od čtvrtečního rána případ ještě další vývoj. Policisté totiž podali návrh na obžalobu tohoto řidiče.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Auto v plamenech a boj o život. Strážníci v Brně zachránili muže, který přestal dýchat

Tagy: