Putinův zlý sen: Ukrajinci zničili základnu vagnerovců, zemřít mohly stovky ruských žoldnéřů

Základna tzv. Vágnerovců v Luhanské oblasti po útoku Ukrajiců

Na Ukrajině zemřel první český legionář

Ukrajinské síly tvrdí, že zničily základnu ruské žoldnéřské skupiny zvané vagnerovci. Informoval o tom šéf regionální vojenské správy Serhij Hajdaj. Základna se údajně nacházela na stadionu ve městě Kadijivka v Luhanské oblasti.

Základna ruské žoldnéřské skupiny vagnerovců byla podle ukrajinských sil zničena. „Základna skupiny Vagner začala hořet,“ napsal v pátek na sociální síť Telegram šéf regionální vojenské správy Serhij Hajdaj a přidal k příspěvku video, na kterém je vidět hořící budova stadionu. „Ozbrojené síly Ukrajiny na ni zahájily dobře mířený útok,“ dodal s tím, že ostřelování přežil jen jeden ruský okupant.

Web Newsweek informoval, že požádal ruské ministerstvo obrany o vyjádření. To zatím ale útok nepotvrdilo. Podle ukrajinského zpravodajského webu Hromadske mělo při ostřelování zemřít 22 lidí a 4 další údajně utrpěli vážná zranění. Web express.uk ale uvádí, že při útoku mohlo zahynout až 300 ruských žoldnéřů.

Zákaldna Vagnerovců se měla nacházet ve městě Kadijivka. „Nepřátelská základna se nachází na místním stadionu v Kadijivce, který Rusové bezostyšně obsadili v roce 2014,“ uvedl Hajdaj.

Web euroweeklynews.com uvedl, že jde o druhou výraznou ztrátu pro ruského prezidenta Vladimira Putina. V úterý 31. května totiž přišla zpráva o tom, že ukrajinská armáda zničila velkou skupinu vagnerovců u Donbasu. Po květnovém útoku se ruské elitní jednotky údajně bály dál bojovat.

Tagy:
Vladimir Putin armáda Ukrajina Telegram Vagnerova skupina ukrajinská armáda Luhanská oblast Serhij Hajdaj Kadijivka