Rozsáhlé pátrání a strach v USA: Z vězení uprchli odsouzení, hledají nocleh. Místní se bojí

Z vězení v USA uprchli vězni, policie po nich pátrá.

Z vězení v USA uprchli vězni, policie po nich pátrá

V Americe probíhá rozsáhlé pátrání po dvou odsouzených, kterým se o víkendu podařilo uprchnout z věznice ve východní Louisianě. Celkem zmizeli čtyři vězni, jednu dvojici se podařilo chytit v pondělí. Další dvě osoby zůstávají na útěku, což zneklidňuje místní obyvatele, informovalo zpravodajství CNN.

„Mám z toho velké obavy,“ přiznal zpravodajství CNN Jerome McGee, který bydlí nedaleko věznice, která je vzdálená od New Orleans jen necelých sto kilometrů.

ČTĚTE TAKÉ: Další žhář z Vítkova chce na svobodu. Soud Lukeše zatím nepropustil, žádá psychologický posudek

Policie z uprchlé čtveřice nejdříve dopadla jednadvacetiletého Travona Johnsona a devatenáctiletého Averyho Guidryho v pondělí, když se schovávali v kontejneru u místní dálnice. Ti měli utéct v sobotu.

Den po útěku prvních vězňů zmizeli z nápravného zařízení také devatenáctiletý Omarion Hookfin a dvacetiletý Jamarcus Cyprian. Věznice však tvrdí, že o jejich útěku nevěděla až do nedělního odpoledne, kdy se na ředitele zařízení obrátil znepokojený občan, který uvedl, že oba z uprchlých mužů přišli k jeho příbuzným a sháněli místo, kde by mohli přespat.

„Je to selhání. Došlo k internímu selhání, které doufám napravíme,“ poznamenal šéf operačního oddělení úřadu šerifa v Tangipahoa Parish Timmy Travis.

Podle šerifa se vězňům postupně podařilo utéct přes rozbité oplocení při odpočinku na dvoře. „Plot byl v jedné části porušený a dalo se s ním manipulovat, aby se protáhlo ven malé tělo,“ vysvětlil v příspěvku na Facebooku.

Hookfin, Guidry a Johnson byli všichni obviněni kvůli společnému vloupání do domu, při kterém v roce 2022 zemřel muž a jeho dcera byla zraněna. Ve vězení čekali na soud.

Cyprian si pak odpykával trest za ozbrojenou loupež a nedovolené ozbrojování.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Pozoroval lidi při spánku, okrádal i děti. Zlodějského fantoma poslal soud za mříže

Tagy: