Vémola EXKLUZIVNĚ: Finále se blíží, v hlavě mám plán A. Popsal vypínač od Piráta i své zdraví

Bojovník MMA Karlos Vémola ve studiu CNN Prima NEWS

Karlos Vémola o porážce proti Samuelu Krištofičovi

Je jedno, jestli vyhraju, nebo prohraju. Přes poslední zápas se nedá přenést během pár dní, řekl po páteční porážce pro CNN Prima NEWS bojovník Karlos Vémola. V posledním zápase roku 2023 jej už v prvním kole knockoutoval slovenský bijec Samuel „Pirát“ Krištofič. Český Terminátor v rozhovoru zmínil, kde udělal chybu a zda jej výhru stálo nachlazení. Popsal také, jak vidí svůj zřejmě poslední zápas kariéry, který se uskuteční příští rok v červnu. Postaví se v něm slovenskému ranaři Attilu Véghovi.

„Pro žádného sportovce není příjemné, když se dlouhou dobu na něco připravuje a potom mu to nevyjde. Týdny, měsíce i roky se připravujete na jednu událost a potom vám to během pár vteřin uteče,“ popsal své pocity po prohraném zápase Vémola.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Karlíta mi bylo líto, řekl Attila Végh. Sešrotovanému Terminátorovi vyslal jasný vzkaz

Bijec také prozradil, že emoce ze střetnutí jsou v něm stále živé. Dle jeho slov mu bude ještě nějakou dobu trvat, než hlavní nápor utichne. „Je jedno, jestli vyhrajete, nebo prohrajete. Nejde se přes to přenést během pár dní,“ vysvětlil.

Zápas ho prý stála hlavně jedna chyba. „Nikam jsem nespěchal. Byl jsem naprosto sebejistý a sebevědomý, a pak se Pirátovi podařilo to, co se mnoha jiným frajerům nepovedlo – dokázal se trefit přesně na ten ‚vypínač‘. Vypnul mě dřív, než jsem měl možnost cokoli udělat,“ uvedl Terminátor. Jeho další pochybení bylo prý to, že zápas nestrhl k boji na zemi, ve kterém vyniká.

Těsně před zápasem českého MMA šampiona trápilo nachlazení. Jeho zdravotní stav ale podle něj průběh zápasu neovlivnil. „Ovlivnilo to akorát moje shazování, měl jsem vyšší váhu, než jsem původně chtěl, ale zápas samotný to určitě neovlivnilo,“ míní Vémola.

Druhou šanci už nedostanu

V červnu Vémolu čeká zřejmě poslední zápas jeho kariéry. Na fotbalovém stadionu pražské Slavie v Edenu se postaví proti slovenskému bojovníkovi Véghovi. „To grand finále se blíží a já musím všechno soustředit na tento zápas. Druhou šanci totiž už nedostanu,“ řekl.

„Abych si zachoval důstojnost a mohl zůstat se vztyčenou hlavou, tak se teď musím na půl roku zavřít a připravit se, abych mohl ve velkém stylu dokončit všechno to, co jsem před tolika lety začal, a to tím, že vyhraju v Edenu, na události, která v Česku ještě nikdy nebyla. Potom můžu kariéru v klidu ukončit, ať už se nějaké prohry staly, nebo ne,“ dodal český bojovník s tím, že má nyní v hlavě pouze plán A, a to je právě zápas v červnu. „Až bude po něm, pak budu moct plánovat, co dál. Neubírám si síly plánováním dopředu. Vždy mám plán A a nepřemýšlím nad plánem B,“ uzavřel Vémola.

Na celý rozhovor s bojovníkem MMA Karlosem „Terminátorem“ Vémolou se můžete podívat ve videu na začátku článku.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Překvapení v O2 areně: Pirát knockautoval Vémolu hned v prvním kole

Tagy: