Bijec Vémola si vyzkoušel disciplínu olympijského vítěze Fuksy. Padal, ale nevzdával se

Karlos Vémola navštívil nymburskou loděnici, kde si vyzkoušel sport olympijského šampiona Martina Fuksy

Vémola v loděnici Fuksy: Je neuvěřitelný, kde se dělá zlato

Málokteré sporty k sobě mají tak daleko jako právě MMA a rychlostní kanoistika. Spojuje je nejspíš jen tvrdá dřina. Zástupci obou disciplín potřebují mít sílu, ale každý ji využívá jiným způsobem. To teď na vlastní kůži zjistil Karlos Vémola, když si vyzkoušel disciplínu olympijského šampiona Martina Fuksy. Český Terminátor sice bojoval s kánoí statečně, ale daleko nedopádloval, jak můžete vidět v exkluzivní reportáži CNN Prima NEWS.

Velmi netradiční výměna sportů. Klec a rukavice vyměnil za loď a pádlo. MMA bijec Karlos Vémola si totiž poprvé vyzkoušel rychlostní kanoistiku. A to pod dohledem olympijského šampiona Martina Fuksy v jeho domovské loděnici v Nymburce.

ČTĚTE TAKÉ: Ptali se i na doping, směje se Fuksa po setkání s fanoušky. Čeká ho výměna sportů s Vémolou

Na místo se seběhl houf mladých sportovců, kteří chtěli vidět, jak to český Terminátor na kánoi zvládne. Dokud jeho loď udržoval ve stabilitě zlatý olympionik, Vémola v lodi zvládl klečet bez větších komplikací. Když ale o Fuksovy „pomocné ruce“ přišel, velmi rychle se převrhl do vody. Závodní kánoe je totiž velmi úzká, a tedy mimořádně vratká.

„Myslím, že to bylo dobrý, ač se Karlosovi nepodařilo ujet velký kus, tak udělal nějaké dva nebo tři záběry,“ komentoval Fuksa snahu bojovníka, který se několikrát pokoušel na lodi udržet.

„Zkoušeli jsme si to nejdřív na trenažéru, tam si myslím, že to vypadalo skvěle. Samozřejmě, že na vodě je to něco trošku jiného, ale myslím si, že Karlos je snaživý sportovec a kdybychom tu byli do západu slunce, tak by se určitě rozjel. Prostě srdce sportovce tam je vidět,“ byl přesvědčený olympijský hrdina.

Byť se Vémola na lodi nedokázal dlouho udržet, novou zkušenost si pochvaloval.

„Stojí za to, si to zkusit, protože když se na to člověk dívá v televizi, tak mu každý sport připadá jednoduchý. Teď už vím, jak složitý to je. A kdo se může svézt na kánoi s olympijským vítězem, že jo?“ pochvaloval si Vémola před kamerou CNN Prima NEWS.

„Karlos má tady vždycky dveře otevřené, takže kdykoliv pojede okolo Nymburka, klidně se může stavit a trénovat,“ slíbil Fuksa, který MMA šampionovi ukázal i tělocvičnu v nymburské loděnici. A z toho byl bojovník velmi překvapený.

„Jako to je nejvíc. Klobouk dolů. Jestli se v tomhle zrodil olympijský šampion… Je opravdu vidět, že stačí jenom tvrdá dřina a hromada zkušeností, což jeho rodina má,“ uznal Vémola, když se rozhlížel po zastaralé tělocvičně bez modernější výbavy.

Tetování? Karlos zmínil miminko

Kanoista Fuksa je známý tím, že si po větších závodech nechává dělat tetování. To Vémola se po zápasech odměňuje jinak. „Tetování jsem si nikdy za výhru nepořídil. Většinou si pořizuju zvířata, žena mi ale už zvířata zakazuje, tak jsem řekl, co kdyby místo zvířete bylo miminko… Tak uvidíme, jak se zadaří,“ vtipkoval gladiátor.

A jak to bude po triumfu v Paříži u Fuksy? „Vždycky jsem si říkal, že jestli někdy získám medaili na olympiádě, tak se mi líbí její zadní strana, jak je tam ta bohyně. A vždycky jsem si říkal, že si ji nechám pak vytetovat. Ale jak jsem zestárl, tak na dalším tetování úplně nelpím. Ale minimálně Paříž na záda určitě půjde,“ dodal Fuksa.

Po slovech jednatřicetiletého kanoisty o zestárnutí reagoval o osm let starší Vémola slovy s pobavením. „Každý je tak starý, jak se cítí,“ a dodal, že na lodi se cítil hodně starý.

Tagy: