Vémola: Zápas brazilských politiků v kleci? Lepší než ty flákance u nás v parlamentu

Karlos Vémola

Politici v ringu

Zápasem na pěsti v ringu obehnaném klecí skončila politická pře dvou zastupitelů města Borba v brazilské Amazonii. Oba rivalové vzali vážně výzvy ke skutečnému boji a před plným hledištěm si dali pořádně do zubů. Jejich nasazení ocenil i český šampion Karlos Vémola.

Do zápasnické klece ve městě Borba vstoupil místní starosta Simao Peixoto. Čekal ho doslova politický boj. Bývalý radní ho v létě vyzval do ringu za to, že prý zanedbává místní říční lázně. Starosta vhozenou rukavici zvedl. „Byl jsem vyzván na zápas týpkem, který si říká Mirico,“ řekl Peixoto. „11. prosince na tebe budu čekat v kleci, rozumíš? Budu tam, abych ti namlátil a dokázal, že nejsem žádný zbabělec. Přijď a ukážu ti,“ stálo ve výzvě.

Mirico také nebyl zbabělec a do klece přišel. Kdo čekal fackovačku funkcionářů ochablých z vysedávání na radničních schůzích, ten se mýlil. Politici se do sebe tvrdě pustili a uštědřili si několik drsných úderů.

„Tam má bojový základ v podstatě každý kluk, v dětství si tím prochází. Nebyla to žádná velká technika ani u jednoho z borců, ale bylo vidět, že mají bojovný srdce, protože vydrželi až do konce,“ ocenil snahu český zápasník Karlos Vémola. „Nebylo to nic moc, ale vypadalo to líp než ty flákance, který padaj tady u nás v parlamentu,“ vtipkoval Vémola.

Vyhrocený komunální spor sledovala nabitá hala. Lístek stál v přepočtu 400 korun. Ačkoliv šel během tří kol dvakrát k zemi, sudí nakonec starostu vyhlásil vítězem na body. Potlučení političtí sokové se rozešli v dobrém. Zápas prý poslouží k propagaci místního sportu. Místní hygiena ale žádá vysvětlení, proč město pustilo stovky lidí bez roušek do přeplněného hlediště.

Tagy:
Brazílie Amazonie MMA parlament klec Karlos Vémola flákanec Borba Simão Peixoto sportovní soutěž