Politici vyřešili spor svérázně. Vlezli do klece a vystřihli nelítostnou MMA bitvu

V Polsku se rozhodli posunout MMA trochu jiným směrem. V kleci se v jednu chvíli představilo hned 10 zápasníků.

Politická aréna v Brazílii

Velmi neobvyklé vyústění měl spor dvou brazilských politiků. Starosta města Borba Simão Peixoto kývnul na výzvu rivala, jenž ho předtím kritizoval v internetovém prostoru. Muži se střetli v kleci. K vidění byl zápas MMA, za který by se nemuseli stydět ani profesionálové.

Simão Peixoto se dostal do křížku s Erineuem Alvesem Da Silvou údajně kvůli stavbě vodního parku ve městě Borba ležícím ve státě Amazonas na severozápadě Brazílie. Nastalý spor vyústil v kuriózní výzvu Da Silvy, kterou Peixoto přijal. Muži vzdali snahu argumentovat slovy a rozhodli se „vyříkat“ si vše pěstmi a kopy.

„Nejsem pouliční rváč, jsem starosta města. Ale pokud opravdu chce bojovat, jsem připraven. Vždy jsem byl vítěz,“ uvedl Peixoto na svých facebookových stránkách.

Souboj pod pravidly smíšených bojových umění – neboli MMA – se udál v neděli v noci. Političtí rivalové nastoupili do klece ve 2:30. Nepředvedli ale žádnou ospalou bitvu, naopak 39letý starosta a jeho 45letý kritik nabídli nadšeným divákům přítomným přímo na místě nebo sledujícím internetový přenos kvalitní podívanou.

V zápase trvajícím 13 minut trápil Da Silva soupeře především nízkými kopy, dokonce ho jako prvního dostal na zem. Ale z tříkolového duelu nakonec vzešel vítězně starosta. Peixoto později uvedl, že nekonvenční řešení politického sporu přijal proto, aby ve městě zvedl zájem o sportování.

Vstupenky vyšly zájemce na 100 brazilských realů, což je v přepočtu asi 400 korun.

Tagy:
souboj Brazílie MMA starosta sport Borba Simão Peixoto Erineu Alves Da Silva