Veselý sháněl oblečení na ceremoniál: Trenky dostal od Doktora, ten tančil v elasťácích

České oštěpaře překvapily medaile. Jakub Vadlejch a Vítězslav Veselý neměli ve svých taškách na Olympijském stadionu v Tokiu to správné oblečení na slavnostní ceremoniál. Dnešní stříbrný medailista Vadlejch před závodem zaúkoloval svého trenéra Jana Železného. Překvapivě třetí muž olympijské soutěže Veselý se ale spletl a musel si oblečení půjčovat. Trenky tak musel svléknout Martin Doktor, šéf české výpravy.

Vadlejch se koncentroval na závod a jinou než sportovní výbavou se nechtěl zabývat. „Trenér měl plný batoh věcí,“ poznamenal Železného svěřenec. „Já mu říkal, že to nechci řešit, a tím on pochopil, že to když tak má vzít on,“ doplnil.

To osmatřicetiletý Veselý měl cestu ke správnému oblečení obtížnější. „Já jsem udělal takovou chybu. Nebylo to tak, že jsem si nevzal věci na vyhlášení. Popravdě, měl jsem něco v sobě, že to bude dobrý. Ale já jsem si vzal věci na vyhlášení atletického svazu. Takže jsem vlastně věci neměl,“ vyprávěl po závodě.

Ceremoniál se odehrál nedlouho po skončení soutěže, takže času na řešení prekérní situace nebylo mnoho. „Alfi (ředitel komunikace ČOV Tibor Alföldi) mně tam hodil bundu. Já jsem neměl spodek, tak jsem se vysvlékl do slipů, Martin Doktor (šéf české výpravy) si sundal kraťasy a hodil mi je. Hodil jsem mu svoje propocené elasťáky. Tančil tam v mých propocených elasťákách, pak jsme si to prohodili v mixzóně,“ vysvětloval a objasnil tak, proč si na rozdíl od jiných medailistů šel pro cenný kov v krátkých kalhotách.

Tagy:
Tokio Olympijské hry medaile vyhlášení rituál oblečení Martin Doktor ceremoniál Letní olympijské hry v Tokiu 2021 Vítězslav Veselý Jakub Vadlejch hod oštěpem Jan Železný