Dojemné gesto vévodkyně Kate: Alžbětě vzdala hold náušnicemi z královniny sbírky

Catherine, vévodkyně z Cambridge, a princ Louis z Cambridge se účastní platinové přehlídky na The Mall 5. června 2022 v Londýně.

Vévodkyně z Cambridge vzdala královně další decentní a milou poctu. Na slavnostní přehlídce před Buckinghamským palácem se totiž ukázala v náušnicích ze soukromé sbírky Alžběty II., píše Daily Mail. Šperk panovnice dostala k narozeninám v roce 1945.

Vévodkyně Kate je známá svým citem pro módu. Zazářila i tentokrát, a to doslova. K příležitosti oslav 70. výročí vlády Alžběty II. si vzala náušnice, které byly zapůjčeny z královniny soukromé sbírky.

Květinové náušnice jsou osázeny zlatem a drahokamy. Na dojemné gesto upozornil web Daily Mail. Šperk je součástí sady, kterou královně darovali její rodiče král Jiří VI. a královna Alžběta k jejím 19. narozeninám v roce 1945.

Královna je měla na sobě při focení se svým novorozeným synem princem Charlesem v roce 1949. Veřejnost je mohla vidět i na Kate už v roce 2018, a to v Den Commonwealthu, kdy byla těhotná s princem Louisem.

Letos si je čtyřicetiletá vévodkyně z Cambridge vzala k růžovým šatům na zakázku od Stelly McCartney. „V šatech s dlouhými rukávy, které měly v pase detaily a rozšířenou sukni, vypadala na poslední z oslav královnina jubilea bez námahy stylově,“ napsali britští módní kritici.

Tagy:
Londýn náušnice Alžběta II. Daily Mail Buckinghamský palác Jiří VI. Stella McCartney Karel III. Catherine, princezna z Walesu Louis, princ z Cambridge Cleveland Mall soukromá sbírka