Brutální útok v Plzni zachytily kamery. Agresor ranou srazil mladíka, ten upadl do bezvědomí

Brutální napadení v Plzni.

Brutální napadení v Plzni

Vážným případem napadení, ve kterém sehrál svou roli alkohol, se zabývají plzeňští policisté. Oběť útoku skončila na chodníku v bezvědomí. Naštěstí kolem projíždějící strážník a jedna žena, která kolem šla, mladíkovi pomohli.

Strážník, který jel v odtahovém autě plzeňskou čtvrtí Bory, si u křižovatky s náměstím Českých bratří všiml, že na chodníku leží bezvládné tělo, nad nímž se sklánějí dvě ženy.

ČTĚTE TAKÉ: Dva Afghánci osahávali školáky v rakouském bazénu. Na obvinění měli reagovat s pobavením

„Řidič okamžitě otočil vozidlo a vyrazil na pomoc. Jedna ze žen už poskytovala muži první pomoc, strážník ji ihned vystřídal a po 15 sekundách se mu ho podařilo zachránit a ten začal komunikovat,“ sdělila CNN Prima NEWS plzeňská policejní mluvčí Jana Pužmanová.

Mezitím na místo dorazili policisté a záchranáři. „Záchranáři mladého muže na místě ošetřili a poté jej transportovali s podezřením na úraz hlavy do fakultní nemocnice k dalšímu vyšetření,“ uvedla mluvčí krajské záchranné služby Mária Svobodová.

Podle informací CNN Prima NEWS se muž zranil během potyčky, když bránil svou přítelkyni. Redakci se podařilo sehnat záznamy z bezpečnostních kamer, na nichž je celý incident vidět. Během rvačky muž v černém tričku dvakrát napadl mladíka, který po druhém úderu zůstal ležet v bezvědomí na chodníku. Agresor z místa utekl a policisté po něm okamžitě začali pátrat. V krátké době útočníka zadrželi.

„Oba útočníci byli při útoku pod vlivem alkoholu. Jednadvacetiletý muž při dechové zkoušce nadýchal přibližně jedno a půl promile, třiadvacetiletý muž téměř jedno promile,“ poznamenala plzeňská policejní mluvčí Eva Červenková.

Na záběrech je vidět, že v době útoku bylo na místě několik svědků, kteří se snažili zabránit eskalaci potyčky.

„Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů výtržnictví a ublížení na zdraví ve stadiu pokusu,“ dodala Červenková.

Útočníkovi hrozí až tři roky vězení.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Fotbalovou legendu Baggia napadli v jeho vile. Mám pár modřin, musím ale překonat strach, řekl

Tagy:
policie útok krimi záběry záchranná služba napadení alkohol Plzeň první pomoc konflikt záznamy bezpečnostních kamer