Drsný pád Ledecké. Bourala v šílené rychlosti, poranila si tvář a plivala krev

Šílený pád Ester Ledecké

Ester Ledecká ma za sebou pád

Tohle vypadalo na první pohled hodně zle! Ester Ledecká při druhém sjezdu Světového poháru v Crans Montaně narazila v rychlosti 109 km/h do ochranné sítě. Zvedla se až za chvíli, působila otřeseně, dokonce vyplivla krev. Podle zpráv z jejího týmu však karambol odnesla pouze poraněným rtem.

Dvojnásobná olympijská vítězka se do sjezdu v Crans Montaně pustila – jak je jejím zvykem – pěkně zhurta. Podle mezičasů se dostala do vedení, jízda na hraně se jí však tentokrát nevyplatila. Při snaze nabrat v užší pasáži co největší rychlost skončila v ochranné síti.

Byl to děsivý pád. U Ledecké navíc velmi nezvyklý – Češka v rychlostních disciplínách tradičně patří k nejlepším, navzdory svému riskantnímu stylu ji dosud příliš karambolů nepotkalo.

Naposledy bourala před dvěma lety v závodě Světového poháru, kdy nedokončila superobří slalom v Garmisch-Partenkirchenu.

Tentokrát se jí ovšem drsný střet nevyhnul. Se startovním číslem 7 se bezprostředně po čtvrtém mezičase dostala v oblouku příliš doprava a po kontaktu s ochrannou sítí pro ni závod skončil nepříjemným karambolem.

Byť bylo na jednom televizním záběru vidět, že po kolizi plive krev, zvedla směrem ke kameře palec na znamení, že je vše v pořádku. Fanoušky okamžitě uklidňovali i představitelé agentury Sport Invest, která Ledeckou zastupuje.

„Ester je po dnešním pádu v Crans Montaně v pořádku, momentálně je na cestě do nemocnice v Sionu, kde jí budou sešívat roztržený ret. Jiné zdravotní komplikace by mít neměla,“ stojí v jejich prohlášení.

Sama Ledecká o drsné chvilce dokonce ještě v sanitce uvolněně žertovala: „Zavolám Ondrovi Bankovi a Bode Millerovi, nacvičím jízdu po sítích. Počechrala jsem sítě, ale nepodařilo se mi je překousnout.“

Tagy:
zranění lyžování sjezd Ester Ledecká pád krev Světový pohár Bode Miller Garmisch-Partenkirchen Crans-Montana SPORT INVEST International, a.s.