Neštěstí u dálnice: Koš balonu se i s lidmi zřítil k zemi, drama zachytily kamery

Dálniční kamery zachytily nehodu horkovzdušného balonu.

Horkovzdušný balon narazil do elektrického vedení

U dálnice v Rochesteru v americké Minnesotě došlo k hrozivě vypadající nehodě. Záběry, které natočily kamery tamního ministerstva dopravy, zachytily horkovzdušný balon, který se při klesání několik metrů nad zemí zapletl do elektrického vedení. Poté se utrhl koš a i s posádkou spadl na zem.

Ve středu vyjížděla rochesterská policie k nehodě horkovzdušného balonu. Ten poryv větru „zatlačil“ na dráty elektrického vedení. Z něj vylétly jiskry, což způsobilo požár koše, který se utrhl a spadl na zem nedaleko dálnice. Kvůli kouři zastavilo několik projíždějících aut, informoval server USA Today News.

ČTĚTE TAKÉ: Let balonem se změnil v horor: Zamotal se do elektrického vedení a vzplál, cestující uhořeli

V balonu letěli tři cestující. Dva z nich podle webu NBC News utrpěli lehká zranění – koš spadl z výšky necelých deseti metrů nad zemí. Plachta balonu odlétla a policisté ji našli o několik kilometrů dále.

Případu se podle policie ujal Federální úřad pro letectví a Národní úřad pro bezpečnost dopravy a případ vyšetřují.

Nehoda balonu není ničím ojedinělým. Podobný incident, ale s tragičtějšími následky, se v únoru udál v Gruzii. Silný vítr zavál horkovzdušný balon do drátů elektrického vedení. Dopravní prostředek okamžitě vzplál a na jeho palubě zemřeli tři lidé.

PODÍVEJTE SE: Drsná nehoda lyžaře, při pokusu o trik narazil do sedačky lanovky

Tagy:
nehoda policie dálnice požár Minnesota USA Rochester elektrické vedení kamery horkovzdušný balon