Kouř a zkáza. Ukrajinci ukázali, jak Rusové zdevastovali pohraniční město Vovčansk

Město Vovčansk v ukrajinské Charkovské oblasti je naprosto zdevastováno po ruských úderech.

Zkáza ukrajinského města Vovčansk

Vovčansk v Charkovské oblasti je jedním ze řady míst, které drsně pocítilo ruskou sílu během války na Ukrajině. Kyjev nyní ukázal letecké záběry města, které je naprosto zdevastované. Budovy jsou zničené, z mnohých jsou trosky. Celé město halí kouř.

Video s leteckými záběry Vovčansku zveřejnila brigáda Liut na svém facebookovém profilu. „Vovčansk. Záběry města zničeného Rusy,“ píší bojovníci zmíněné brigády.

ČTĚTE TAKÉ: Válce neunikl. Ukrajinský politik přišel během jednání v Brně o dům, zničila ho ruská raketa

Pohraniční město je aktuálně terčem ruských sil, které se v Charkovské oblasti pokoušejí otevřít novou frontu. Ruské ostřelování si nevybírá. Zásahy schytaly nejen vojenské pozice ukrajinských obránců, ale také rezidenční budovy.

V Charkovské oblasti stále probíhá ruské ostřelování i přímé střety mezi agresory a obránci. Jádro bojů na Ukrajině však pokračuje na východě, na Donbasu.

Některé státy NATO v čele s USA nyní povolily Ukrajině útočit na ruské cíle, které se nacházejí i na oficiálním ruském území. Kyjev toho hned využil a útočil tak právě poblíž Charkova, konkrétně raketomety HIMARS.

Tagy:
válka NATO Ukrajina USA Rusko Donbas Kyjev Charkov Moskevský Kreml Charkovská oblast ruská invaze na Ukrajinu