Světové celebrity se modlí za Ukrajinu. Podporu vyjádřili Jolie, Schwarzenegger i Harry

Světové celebrity podporují Ukrajinu.

Celebrity k Ukrajině

Po napadení Ukrajiny ruskými vojenskými jednotkami světové celebrity volají po míru. Herci Angelina Jolie a Sean Penn nebo britský princ Harry s manželkou Meghan posílají jasné sdělení.

Hollywoodská herečka Angelina Jolie se po ruské invazi modlí za ukrajinský lid. „Jako mnoho z vás se modlím za lidi na Ukrajině. Zaměřuji se nyní na to, aby bylo uděláno vše, co je v našich silách a byla zajištěna ochrana a základní lidská práva vysídlených osob a uprchlíků v regionu,“ uvedla na svém Instagramu.

Režisér a herec Sean Penn odcestoval do Kyjeva hned, jakmile se o invazi dozvěděl. Na Ukrajině dokumentuje aktuální situaci. Sešel se i s politickou reprezentací okupované země. „Sean Penn demonstruje odvahu, kterou mnoho jiných, zejména západních politiků postrádá,“ ocenil na Facebooku ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Herec a bývalý guvernér Kalifornie Arnold Schwarzenegger řekl, že doufá, že zdravý rozum nakonec zvítězí. „Mé myšlenky jsou s ukrajinským lidem. Nejsem expert na zahraniční politiku, takže analýzu přenechám chytřejším lidem, než jsem já, ale vím, jaké to je vyrůstat po válce v okupované zemi, a vím, že ve válce a jejích následcích nikdo nevyhrává,“ uvedl.

Prohlášení na podporu Ukrajiny vydali i princ Harry se svou chotí Meghan Markleovou. Vévoda a vévodkyně ze Sussexu vyjádřili svou podporu prostřednictvím své nadace. „Princ Harry a Meghan, vévoda a vévodkyně ze Sussexu, stejně jako my všichni v nadaci, stojí za ukrajinským lidem proti tomuto porušení mezinárodního a humanitárního práva. Povzbuzujeme globální společenství a jeho vůdce, aby udělali totéž,“ sdíleli.

Nepovedený vzkaz

Téměř ve stejnou dobu, kdy ruská vojska vstoupila na Ukrajinu, zpěvák The Weekend sdílel nešťastný tweet. Napsal v něm totiž „let´s go“, tedy „jdeme“. Po vlně reakcí se v pátek na Twitteru omluvil. „Bohužel právě teď vidím, co se děje na Ukrajině s konfliktem. Modlím se za bezpečnost všech,“ napsal. Svým vzkazem nechtěl oznámit ruskou invazi, ale příchod svého nového alba.

Působí to jako vtip, ale v souvislosti s tím, co se děje na Ukrajině, z toho mrazí – scenáristé Simpsonových totiž předpovídali ruskou invazi už v roce 1998. Epizoda odvysílaná před mnoha lety vypráví o znovuzrození Lenina a Sovětského svazu.

Tagy: