Rakušanův mluvčí uvedl tiskovku ministrů ve stylu MMA. Zarecituje příště báseň?

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) a eurokomisařka pro vnitřní věci Ylva Johanssonová.

Netradiční úvod tiskové konference

Úvod tiskové konference jako při představování bojovníků v ringu v MMA? Tak to vypadalo v pondělí na brífinku po jednání ministra vnitra Víta Rakušana (STAN) s ministry zemí EU odpovědnými za migraci. Mluvčí resortu Ondřej Krátoška představil politiky velmi netradičně, jejich jména protáhl, jak je vidět v úvodním videu. Vzbudil tak velké emoce na sociálních sítích.

Ministerská konference v rámci českého předsednictví Rady EU se koná v Praze a trvá dva dny. Ministři v pondělí jednali o migraci. Poté měl tiskovou konferenci Vít Rakušan s ministry odpovědnými za migraci zemí Evropské unie.

Více než tisková konference ale internet zaujal netradiční úvod brífinku. „Jako první ministr vnitra České republiky Vít Rakušaaan. Vedle něj eurokomisařka pro vnitřní věci, Ylva Johanssooon. Vedle ní ministr vnitřních věcí Severní Makedonie Oliver Spasovski,“ hlásal důrazně Krátoška na začátek tiskové konference. Ve sportu by chyběl po každém jménu už jen hlasitý potlesk.

Ministerstvo vnitra si z vystoupení svého mluvčího následně udělalo legraci na sociálních sítích. „Tak, MMA už máme, jak má náš tiskový mluvčí Ondra Krátoška uvést další tiskovku?“ glosovalo a přidalo na sociální síti i anketu.

Jako možnosti uvedlo, že příště Krátoška zarecituje báseň. Také by mohl mluvit ve třech jazycích nebo brífink uvede jako hlášení na nádraží.

Krátoška: Všichni na pódiu o tom věděli

Podle Krátošky resort chtěl hlavně zaujmout. „Pojmout tiskovou konferenci trochu netradičně nás napadlo v pondělí ráno. Říkali jsme si, že téma migrace na takovéhle úrovni si zaslouží větší pozornost, než by se jí jinak dostalo. Díky mým zkušenostem z moderování a komentování sportovních akcí jsme se rozhodli pojmout úvod tiskovky jako boxerský zápas. Všichni na pódiu o tom samozřejmě věděli, jinak by nemělo smysl něco podobného zkoušet,“ vysvětlil CNN Prima NEWS.

Ministerstvo poté vyzvalo lidi k hlasování, jak by se dal brífink ozvláštnit příště. „Příště to chce kompars, který bude tleskat,“ doporučuje jedna z uživatelek. Někteří vystoupení Krátošky ale kritizují. „Možná by stačilo nedělat celoevropskou ostudu,“ uvedl další.

„Podle ohlasů to účel splnilo, ale v budoucnu samozřejmě počítáme s tím, že se budeme držet spíš tradičního pojetí moderování. I když platí, že nikdy neříkej nikdy...“ dodal ještě pro CNN Prima NEWS mluvčí resortu.

Tagy:
migrace politika Vít Rakušan Evropská unie tisková konference MMA Rada Evropské unie Ministerstvo vnitra České republiky Ondřej Krátoška