Vladimir Putin má údajně novou milenku, píší média. Plavovláska šíří mezi dětmi nacionalismus

Jekatěrina Mizulinová se na internetu bije za svou ideologii

Putin má údajně novou milenku

Ruský prezident Vladimir Putin má zřejmě novou milenku. To je téma, které se v posledních dnech probírá v ruských, ukrajinských i západních médiích. Údajně má jít o Jekatěrinu Mizulinovou, internetovou cenzorku, která se snaží vštěpovat dětem vlastenecké hodnoty.

Jekatěrina Mizulinová je štíhlá 39letá plavovláska a dcera ruské senátorky. V posledních dnech se stala terčem spekulací, že je nejnovější favoritkou ruského prezidenta Vladimira Putina. Napsal o tom například The Mirror nebo New York Post. Jde o aktivistku, která se zaměřuje na výchovu ruské mládeže. Má statisíce fanoušků na sociálních sítích, objíždí školy a pořádá besedy.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Putin říkal o Krymu nesmysly. Za ruský ho ale dlouho označoval i Navalnyj, říká Havlíček

Vše je provázané silně nacionalistickým poselstvím. „My všichni chceme pozdravit naše muže, účastníky speciální vojenské operace. Doufám, že se pilně připravujete na koncert, kreslíte obrázky a učíte se text, aby naše země ukázala, jak je hrdá na své vojáky,“ například bouřila ředitelka Ligy za bezpečný internet Jekatěrina Mizulinová v jednom ze svých videí na sociální síti Telegram.

Oficiálně je Mizulinová ředitelkou Ligy za bezpečný internet, což je v podstatě nátlaková organizace s cenzorskými sklony, která dohlíží na závadný obsah pro děti na sociálních sítích. „Mám tajné informace pro všechny školáky. Ukrajinci zaměřili své akce na naše děti v Rusku. Do chatů dávají telefonní čísla. Není tam, odkud jsou, a nabízejí k prodeji nějaké předměty,“ řekla Mizulinová.

Podobně varovala třeba i před LGBT obsahem a otevřeně mezi dětmi šíří propagandu o nacistech na Ukrajině. Zda je opravdu Putinovou milenkou, nelze ověřit. Stejně jako v případě všech předchozích žen, které mu byly připisovány.

Tagy: