Vlci zabavení na výstavě v Praze jsou na utajeném místě. Majitelé si je chtěli vzít zpět

V Praze zachránili vlky z nevhodných podmínek.

Vlky zabavené v Praze převezli na jiné místo

Tři vlky, které maďarští chovatelé drželi v nevhodných podmínkách na výstavě v Praze, nechali pracovníci České inspekce životního prostředí převézt ve středu na nové místo. Kam, nechce inspekce z bezpečnostních důvodů prozradit. K převozu totiž došlo kvůli dramatickému incidentu, který se odehrál v záchranné stanici na Tachovsku, kde šelmy zpočátku žily.

Trojice chráněných zvířat – dva vlci a jedna vlčice – se opět musela stěhovat.

ČTĚTE TAKÉ: Další žhář z Vítkova chce na svobodu. Soud Lukeše zatím nepropustil, žádá psychologický posudek

„Z bezpečnostních důvodů dnes (ve středu, pozn. red.) došlo k převozu zvířat do jiného zařízení, kde o ně bude postaráno. To konkrétní místo nemůžeme sdělovat,“ uvedla pro CNN Prima NEWS mluvčí České inspekce životního prostředí Miriam Loužecká.

V pátek v noci skončila vystresovaná zvířata v záchranné stanici na Tachovsku. Jenže s tím se majitelé vlků nechtěli smířit a přijeli si pro ně.

„Zjistil jsem, že venku je ta maďarská dodávka. A Maďar mi chodil v baráku po chodbě, druhý stál venku. Řekl jsem jim, ať opustí pozemek, což nechtěli a snažili se dostat k těm psům, takže jsem volal policii,“ řekl CNN Prima NEWS Karel Bobál ze záchranné stanice.

Příjezdem cizinců do záchranné stanice ve Studánce se už policisté zabývají. „Ve věci jsme zahájili trestní úkony pro podezření ze spáchání přečinu porušení domovní svobody,“ uvedla policejní mluvčí Barbora Šmatelová.

O tom, že je nutné chráněná zvířata maďarským chovatelům odebrat, rozhodla Česká inspekce životního prostředí a Státní veterinární správa.

Vlci byli součástí výstavy, která se konala v Rybné ulici v centru Prahy. Majitelé se dopustili hned několika vážných pochybení: Vlky používali pro veřejná vystoupení, na vodítkách je měli venčit v okolních ulicích a pak je lidem ukazovat v uzavřených prostorách. Mezitím je měli držet v nevhodných podmínkách.

„Byli tam drženi v malých klecích na betonové podlaze, která byla pomočená a pokálená. Podle svědků odtud šel šílený zápach a ta zvířata se třásla hrůzou,“ sdělila CNN Prima NEWS předsedkyně spolku Hlas zvířat Tereza Plicka.

Organizátorům výstavy za to hrozí pokuta a maďarským chovatelům za vniknutí do domu až několikaleté vězení.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Pozoroval lidi při spánku, okrádal i děti. Zlodějského fantoma poslal soud za mříže

Tagy: