CNN Prima News Lifestyle Komerční sdělení

Vodafone mistrovství ČR v počítačových hrách se blíží. V jakých hrách se bude soutěžit?

Vodafone mistrovství České republiky v počítačových hrách se rozšiřuje. Kromě masivně populárních her Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) a League of Legends se v portfoliu nejprestižnějšího českého esportového turnaje objeví také celosvětově oblíbené tituly PUBG a Hearthstone. Finále šampionátu v profesionálním hraní budou moci diváci sledovat na Twitch kanálech PLAYzone, facebookových stránkách stanice Prima COOL i HbbTV televizních stanic Prima.

Společnost Vodafone spolupracuje s agenturou PLAYzone při pořádání českých esportových šampionátů už od roku 2016 a své aktivity neustále rozšiřuje. S novým ročníkem Vodafone MČR v počítačových hrách navíc přichází i nová grafická podoba pro oblast esportu.

„Jsme rádi, že společně můžeme oznámit rozšíření Vodafone MČR v počítačových hrách o další dva tituly. PUBG i Hearthstone u nás mají tradici a na současné esportové scéně jsou velmi populární. Diváci se tak mají na co těšit. I letos se určitě dočkáme zajímavých příběhů, překvapivých výsledků a radostí z výhry,“ řekl Radek Hanzlík, který se ve Vodafonu věnuje oblasti esportu.

PlayerUnknown's Battlegrounds, zkráceně PUBG, patří mezi světově nejoblíbenější hry ze žánru battle royale a na Vodafone MČR v počítačových hrách se pravidelně objevuje od roku 2018. Úkolem této střílečky je přežít jako úplně poslední na neustále se zmenšující mapě. V loňském ročníku si s tímto úkolem nejlépe poradil tým Entropiq. První kvalifikace začínají 23. září a velké finále se odehraje 12. prosince.

Karetní titul Hearthstone se přesouvá z programu Samsung MČR v mobilních hrách do Vodafone MČR v počítačových hrách. Českého šampiona poznají fanoušci již poosmé a předešlé ročníky vždy ukázaly, že svým místem v závěrečné fázi turnaje si nemohou být jistí ani elitní světoví hráči.

Letošní MČR bude, stejně jako ta minulá, určeno pro 16 nejlepších hráčů. Přímou pozvánku dostali čtyři profesionální hráči, zbylých 12 místenek obsadí nejúspěšnější účastníci kvalifikací. Ty začínají 6. září, finále se odehraje 7. listopadu.

„Vždy to byly silné komunity, které poháněly naši agenturu i český šampionát kupředu. Dlouho jsme proto hledali vhodné řešení, jak zahrnout i tituly Hearthstone a PUBG. Fanoušci daných her patří mezi opravdové srdcaře a jsem velmi rád, že se nám nakonec podařilo vymyslet řešení, jak uspořádat turnaje v rámci Vodafone MČR v počítačových hrách i v těchto titulech. Na všechny zápasy se moc těším a jsem velmi zvědavý, zda Entropiq potvrdí svoji roli favorita i letos,“ uvedl Lukáš Pleskot, výkonný ředitel agentury PLAYzone.

Turnaj můžete sledovat i na Primě

Vodafone Mistrovství České republiky v počítačových hrách se bude vysílat nejenom na Twitch kanále PLAYzone, ale také na facebookových stránkách televizní stanice Prima COOL. Kompletní pokrytí nabídne také HbbTV televizních stanic Prima. Přímé přenosy si tak budou moci fanoušci vychutnat i u svého televizoru.

Strategickým partnerem se pro tento rok opět stal operátor Vodafone, titulárním partnerem turnaje v League of Legends pak Dr. Oetker. Generálními partnery jsou sázková kancelář Tipsport a výrobce počítačů HAL3000, výrobce hardwaru AORUS a výrobce monitorů AOC. Hlavními partnery soutěže jsou výrobci herního příslušenství HyperX, Predator a DEV1S.

Tagy: