Vojtko se opřel do hnutí ANO za „názorovou promiskuitu“ k důchodům. Nacher mu úder vrátil

Viktor Vojtko (STAN) a Patrik Nacher (ANO)

Politici o názorově změně v hnutí ANO

Důchodová reforma vyvolala ostrý střet mezi vládními a opozičními politiky v pořadu Partie Terezie Tománkové na CNN Prima NEWS. Poslanec Viktor Vojtko (STAN) v souvislosti s penzijní reformou zmínil názorovou nestálost v hnutí ANO. To popudilo Patrika Nachera (ANO), který obhajoval předsedu hnutí Andreje Babiše a zároveň koalici zkritizoval za zvyšování daní.

Viktor Vojtko uvedl, že pětikoalice je optimální variantou, která by mohla fungovat i po volbách do Poslanecké sněmovny v příštím roce. Politik hnutí STAN tvrdí, že existuje celá řada témat přesahujících jedno volební období. „Nebudeme zase otáčet kormidlo, jak to občas vidíme v názorově promiskuitním hnutí ANO. A to třeba v důchodové reformě,“ řekl Vojtko.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Green Deal jako hlavní téma evropských voleb. Kandidáti chtějí změny, každý ale jiné

Na jeho výrok okamžitě zareagoval Patrik Nacher (ANO), kterého tato poznámka velmi podráždila. „Nezlobte se na mě, ale tohle je neuvěřitelné. Premiér řekl, že nebude zvyšovat daně. Zvyšujete je. Premiér řekl, že nebude zvyšovat věk odchodu do důchodu. Navrhujete ho ale zvýšit. Vy nejste schopni dodržet vlastní sliby,“ rozčílil se Nacher.

Podle něj současná koalice není schopna udržet vlastní sliby ani během jednoho volebního období. „Raději vytáhnete 15 let starý rozhovor s Andrejem Babišem, kdy ani nebyl v politice, přičemž tvrdil, že chce euro. A teď jeho pozici srovnáváte. Takhle je to s vámi se vším,“ zdůraznil politik hnutí ANO.

Vojtko v reakci uvedl, že v ANO se mění názor daleko rychleji. „Zmínili jsme tady jednání u prezidenta a následnou reakci o důchodové reformě. To nebyly ani týdny, to byly dny. A to jenom proto, že se šéf vrátil a všechno změnil,“ dodal člen hnutí STAN.

Tagy: