Volal o písničku na přání, teď mu hrozí samotka. Vězeň z Vinařic se prozradil banální chybou

Příběh muže, který volal do rádia Spin a nechal si zahrát píseň Kriminál „pro všechny z Vinařic“, má pokračování. Jak se ukázalo, volajícím byl skutečně odsouzený, kterému spoluvězni říkají „Zloděj“. Telefon měl u sebe nelegálně, nyní mu hrozí přeřazení do horší skupiny, na uzavřené oddělení nebo písemná důtka.

„Moji kámoši jsou kriminál, yeah. Seděli aspoň jednou minimálně. Neboj brácho, nikdy nevydám tě, zámek na puse mám, yeah,“ zní text písně Kriminál, kterou si nechal zahrát muž na rádiu Spin. Jenže zámek na pusu neměl odsouzený, který telefonátem neudělal příliš chytrý krok.

Mobily jsou za mřížemi přísně zakázané. Redakci Krimi zpráv tak zajímalo, zda by někdo skutečně riskoval trest a volal do rádia, kde ho může kdokoliv slyšet. Nahrávku proto předala vězeňské službě.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Pohubl a zešedivěl. Ukrajinský voják se během pobytu v ruském zajetí změnil k nepoznání

„Neprodleně jsem ji předala našim kontrolním orgánům a ukázalo se, že mobilní telefon skutečně existuje. Byl nalezen u vězněné osoby, která opravdu volala do rádia,“ sdělila následně CNN Prima NEWS mluvčí vězeňské služby Markéta Prunerová.

Podle informací Krimi zpráv identifikace odsouzeného netrvala příliš dlouho. Pracovníci věznice ho poznali po hlase, a navíc odsouzený používal mezi spoluvězni úplně stejnou přezdívku, kterou se představil v rádiu. „Pro všechny z Vinařic. Od Zloděje,“ vzkazoval. Muž měl telefon schovaný na cele a za svůj ne úplně nejchytřejší nápad mu hrozí trest.

„Hrozí mu kázeňský postih, to znamená například přeřazení do horší nebo přísnější diferenciační skupiny, případně písemná důtka nebo přemístění až na několik dnů na uzavřené oddělení,“ dodala Prunerová. I přes tresty má ale podobný nápad celá řada odsouzených.

„Mám poslední dobou pocit, že mi do rádia volají pouze vězni. Vždy říkají, že mají jen minutu, že to musíme zvládnout rychle a abych ženám vzkázala, že na ně stále myslí. Nebo mi naopak volají jejich ženy, že na ně myslí a ať jsou brzy zpátky,“ uvedla moderátorka rádia Spin Jasmin Jana Grünerová. O tom, jak konkrétně bude potrestaný odsouzený s přezdívkou Zloděj, se ještě nerozhodlo.

Tagy: