Výsledky voleb do Senátu 2020: Česká Lípa

100,00 % okrsků sečteno
11,40 % volební účast




52,87 %

Jiří Vosecký

Jiří Vosecký

52,87 %

47,12 %

Vít Vomáčka

Vít Vomáčka

47,12 %

Konečné výsledky pro obvod Česká Lípa za 2. kolo

Jiří Vosecký /SLK/ Starostové pro Liberecký kraj
sklář, včelař, senátor, regionální patriot, věk 69 let

52,87 % 6 988 hlasů

Ing. Vít Vomáčka, MBA Občanská demokratická strana
starosta, věk 60 let

47,12 % 6 228 hlasů

Konečné výsledky pro obvod Česká Lípa za 1. kolo

Jiří Vosecký /SLK/ Starostové pro Liberecký kraj
sklář, včelař, senátor, regionální patriot, věk 69 let

29,59 % 10 418 hlasů

Ing. Vít Vomáčka, MBA Občanská demokratická strana
starosta, věk 60 let

15,28 % 5 381 hlasů

Petr Jeník /Piráti/ Česká pirátská strana
účetní, IT specialista, věk 41 let

10,13 % 3 568 hlasů

JUDr. Jan Riedl Nezávislý kandidát
advokát, věk 67 let

8,68 % 3 056 hlasů

Libor Křenek /SPD/ Svoboda a přímá demokracie (SPD)
živnostník v oblasti nemovitostí a financí, věk 53 let

7,61 % 2 682 hlasů

Petr Skokan /SPOLEHNUTÍ/ SPOLEHNUTÍ - SPOLEČNÉ HNUTÍ ČESKOLIPANŮ
stavební technik, věk 57 let

7,23 % 2 547 hlasů

Ing. Miloš Tita Komunistická strana Čech a Moravy
komisař požární ochrany, věk 63 let

6,56 % 2 310 hlasů

Mgr. et Mgr. Libor Šmejda, MBA TOP 09
ředitel školy, věk 55 let

6,30 % 2 221 hlasů

Jaroslav Křupala /ČSSD/ Česká strana sociálně demokratická
starosta obce Vrchovany, věk 48 let

5,04 % 1 775 hlasů

Jiří Štěrba /Trikolóra/ Trikolóra hnutí občanů
starosta, věk 64 let

3,53 % 1 243 hlasů

Nejnovější příspěvky k tématu

Povodně upozadily volební programy, vyplývá z exkluzivního průzkumu. Jak krizi zvládla vláda?

Zničující povodně měly dopad na motivaci lidí, jak se chovat u volebních uren. Zatímco před živelní katastrofou se zhruba třetina respondentů chtěla rozhodovat o svém favoritovi na základě volebního programu a podle toho, jak chce řešit problémy kraje, po povodních se situace změnila: Rozhodujícím kritériem je to jen pro 21 procent dotázaných. Vyplývá to z bleskového průzkumu společnosti STEM exkluzivně pro CNN Prima NEWS.

Klaus: Česko výrazně chudne, volby jsou neudálost. Síkelovo portfolio je legrační

Probíhající senátní a krajské volby jsou neudálostí, hrají si na politiku a nemají téma. Uvedl to bývalý prezident Václav Klaus v pořadu K věci na CNN Prima NEWS. Kampaně se podle něj nevěnují problémům, které trápí společnost, jmenovitě chybí řešení výrazného chudnutí České republiky. Portfolio Jozefa Síkely (STAN) v Evropské komisi označil za „zbytkové a legrační“. „Prokázalo se, že fialovské podbíhání Evropské unii vůbec není užitečné,“ uvedla bývalá hlava státu.

Živě
Volby ON-LINE: První den hlasovala asi pětina lidí. Na Jesenicku lidé k urnám nechodí

V Česku v pátek odpoledne začaly volby budoucích krajských zastupitelů. Na části území republiky jsou spojeny s prvním kolem senátních voleb. V pěti obcích postižených záplavami organizuje hlasování ministerstvo vnitra. Volby se považují za největší průzkum voličské přízně před sněmovními volbami, které se uskuteční za rok. Mezi prvními odvolili například ministr Ivan Bartoš (Piráti) nebo předseda hnutí ANO Andrej Babiš, který zároveň vyjádřil obavy z nízké účasti. Odvolil i ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) s prezidentem Petrem Pavlem. Dosavadní účast je podle pozorovatelů podobná jako v minulých volbách. Armáda poskytla obcím zasaženým nedávnými povodněmi pro usnadnění internetového připojení satelitní systém Starlink.

Primátor zasažené Opavy: Nechtějte vědět, co místní říkají na volby. Hasičů je třeba jinde

Krajské volby proběhnou i v místech, kde lidé stále odklízejí škody po povodních. Toto rozhodnutí například kritizoval primátor zasažené Opavy Tomáš Navrátil (ANO). „Nechci ani vykládat, co jsem slyšel od lidí, když jsem zmínil volby,“ popsal v pořadu 360° na CNN Prima NEWS náladu mezi místními. Členové krizového štábu či hasiči, kteří s průběhem hlasování pomohou, jsou podle něj potřeba někde jinde. Místopředseda Sněmovny Jan Skopeček (ODS) ujistil, že vláda udělá pro regulérnost voleb vše.

Chirurgové z dovozu? Ústavní soud proti kritizované kampani SPD nezasáhl

Aktualizováno

Ústavní soud nezasáhl proti kampani SPD, Trikolory a PRO před krajskými volbami, nenašel k tomu procesní cestu. První ze série stížností, které koordinovala advokátka Pavla Krejčí, odmítl na přelomu srpna a září. Nyní odmítl také stížnost z Jihočeského kraje, kde byla procesní situace mírně odlišná, a tak existovala šance na jiný výsledek.

Přestaňte si hrát na politika, křičela Balaštíková. ANO zneužívá povodně, zlobil se Skopeček

Ostrou hádku v pořadu 360° na CNN Prima NEWS odstartovalo téma krajských voleb v oblastech, které zpustošily silné povodně. Místopředseda Poslanecké sněmovny Jan Skopeček (ODS) řekl, že i když je situace v zasažených místech děsivá, politici by si neměli kvůli podobným krizím uměle prodlužovat mandát. Poslankyně Margita Balaštíková (ANO) se na něj obořila s tím, „aby si přestal hrát na politika“. Skopeček se následně ohradil a oponoval, že ANO využije povodně k tomu, aby „získalo laciné politické body“.

Na této stránce najdete celkové volební výsledky pro senátní obvod č.36 Česká Lípa ve volbách 2020. Zjistíte zde počty hlasů pro jednotlivé kandidáty obvodu. Podívat se můžete také na výsledky pro obvod Česká Lípa v jiných letech.