Výsledky voleb do Senátu 2020: Trutnov

100,00 % okrsků sečteno
16,49 % volební účast




74,58 %

Jan Sobotka

Jan Sobotka

74,58 %

25,41 %

Jan Jarolím

Jan Jarolím

25,41 %

Konečné výsledky pro obvod Trutnov za 2. kolo

Ing. Jan Sobotka STAROSTOVÉ A NEZÁVISLÍ
starosta města Vrchlabí, věk 59 let

74,58 % 12 140 hlasů

Ing. Jan Jarolím /ANO/ ANO 2011
starosta města Dvůr Králové nad Labem, věk 46 let

25,41 % 4 137 hlasů

Konečné výsledky pro obvod Trutnov za 1. kolo

Ing. Jan Sobotka STAROSTOVÉ A NEZÁVISLÍ
starosta města Vrchlabí, věk 59 let

41,71 % 14 839 hlasů

Ing. Jan Jarolím /ANO/ ANO 2011
starosta města Dvůr Králové nad Labem, věk 46 let

26,26 % 9 345 hlasů

Mgr. Klára Sovová /ODS/ Občanská demokratická strana
advokátka, věk 54 let

22,88 % 8 142 hlasů

Michal Slavka /SPD/ Svoboda a přímá demokracie (SPD)
nástrojař, věk 47 let

9,13 % 3 250 hlasů

Nejnovější příspěvky k tématu

Volby v USA do detailu: unikátní mapy, grafy i průzkumy. Vše o kandidátech i systému

Hlavní část amerických prezidentských voleb nás čeká už 5. listopadu. My vám přinášíme podrobný přehled s průběžnými volebními výsledky na mapě USA i graf průzkumů veřejného mínění. Popsali jsme fungování amerického volebního systému a přidali vysvětlení role volitelů. Dozvíte se, kdo jsou „nevěrní volitelé“ i to, v čem byly unikátní letošní prezidentské primárky. A k tomu přidáváme podrobný seznam kandidátů, který obsahuje nejen jména Kamaly Harrisové a Donalda Trumpa.

Do Sněmovny by se dostalo jen pět stran, ukazuje nový průzkum. Podpora Pirátů klesá

Aktualizováno

Sněmovní volby by v říjnu vyhrálo hnutí ANO s 32,9 procenta hlasů, druhou ODS by si vybralo 12,2 procenta voličů a hnutí STAN by dostalo hlas od 12 procent. Do Sněmovny by se dostali také SPD a Piráti, čtyři strany skončily blízko pod potřebnou pětiprocentní hranicí. Vyplývá to z volebního modelu, který ve středu zveřejnila agentura NMS Market Research. Nejvýrazněji vzrostla podpora STAN, nadále klesá Pirátům.

Sázky Čechů na americké volby rostou. Kdo je favoritem podle bookmakerů Tipsportu?

Americké prezidentské volby se blíží a s nimi i sázkařská horečka. Sázkové společnosti zaznamenávají obrovský zájem o sázky na jméno budoucího prezidenta USA. V exkluzivním rozhovoru s Václavem Sochorem, vedoucím komunikace Tipsportu, jsme se dozvěděli více o tom, kdo má podle bookmakerů šanci na vítězství a jak na to reagují sázkaři. Pomohou kandidátům podporovatelé zvučných jmen s obrovským dosahem na sociálních sítích jako jsou Elon Musk nebo Taylor Swift?

Je dobře, že ti Bárta nakopal, opřel se Topolánek do Hilšera. Ten mu vyčetl devadesátky

Nejsi disident, ale prázdný a směšný „fňukyfňuk“. Tak reagoval expremiér a bývalý předseda ODS Mirek Topolánek na post kandidáta do Senátu Marka Hilšera, který neobhájil svůj mandát a prohrál v obvodu Praha 2 s kandidátem vyslaným za STAN egyptologem Miroslavem Bártou. Podle Hilšera Topolánek v české politice „zakonzervoval devadesátky“ a „přivedl k ní Andreje Babiše (ANO)“. Expremiér reagoval, že dosluhující senátor používá lživou argumentaci. „Jsem strašně rád, že Ti Bárta nakopal p*del,“ rýpl si ostře do Hilšera.

Na této stránce najdete celkové volební výsledky pro senátní obvod č.39 Trutnov ve volbách 2020. Zjistíte zde počty hlasů pro jednotlivé kandidáty obvodu. Podívat se můžete také na výsledky pro obvod Trutnov v jiných letech.