Vrah spisovatelky Monyové zůstane za mřížemi. Po zamítnutí žádosti o propuštění zkolaboval

Vrah Monyové Boris Ingr

Vrah spisovatelky Monyové zůstane ve vězení

Vrah a bývalý manžel spisovatelky Simony Monyové zůstane ve vězení. Okresní soud nevyhověl jeho žádosti o podmíněné propuštění. Boris Ingr podle trestního senátu nesplnil podmínky pro život na svobodě, prý může být svému okolí stále nebezpečný. Odsouzený muž v soudní síni zkolaboval, další šanci na podmíněné propuštění bude mít znovu za rok.

Bez přítomnosti kamer a za přísných bezpečnostních opatření probíhalo soudní jednání s Borisem Ingrem přímo v areálu věznice v Kuřimi na Brněnsku, kde si odsouzený muž odpykává svůj patnáctiletý trest za vraždu Simony Monyové. Byla to v pořadí už jeho třetí žádost o podmíněné propuštění.

ČTĚTE TAKÉ: Tragédie ve slovenské politice. Poradci ministra vnitra Eštoka se utopila v bazénu žena

„Navždy ve mně zůstane ten pocit zmaru, že jsem provedl něco, co je neodpustitelné. Snažil jsem se vyřešit něco, co možná šlo vyřešit mnohem jednodušeji,“ popsal pro CNN Prima NEWS odsouzený Boris Ingr. Zatím si odseděl 13 let.

Jedním z důvodů, proč žádá o zkrácení trestu, je úhrada dluhů přesahujících sedm milionů korun. V kriminále si prý na splacení svých závazků nevydělá. Při rozebírání děsivé minulosti a nejisté budoucnosti Ingr u soudu zkolaboval. Soudkyně zasedání přerušila.

Po lékařském ošetření začal Ingr přesvědčovat soud o své nápravě. Ani zárukami v podobě domluveného bydlení a zaměstnání ve firmě s realitami však soudní senát nepřesvědčil. Podle soudkyně může být odsouzený na svobodě stále nebezpečný.

„Riziko vaší recidivy je nižší, ale stále ještě vysoké. A už neopakuji, že se tady bavíme i o agresivní složce, která byla příčinou trestné činnosti,“ přečetla soudkyně rozsudek. Soud Ingrovi doporučil intenzivní spolupráci s terapeuty, kteří se zaměřují na práci s odsouzenými násilníky a agresory. O podmínečné propuštění si bude moci zažádat znovu zase za rok.

Zamítavý rozsudek uvítali přímo v soudní síni pozůstalí po zavražděné spisovatelce. „Nebylo to lehké, je mi dost špatně a budu se z toho nějakou dobu samozřejmě vzpamatovávat, ale ještě ho ven nepustí, doufám, že si odsedí trest celý,“ sdělil pro CNN Prima NEWS syn Monyové Dominik Mony.

Podle pravomocného rozsudku v osudný den třetího srpna 2011 zavraždil Boris Ingr v jednom z brněnských domů v hádce svou tehdejší ženu. Nožem ji šestkrát bodl do břicha a hrudi. Předtím ji několik let týral a bil.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Svědectví k ozbrojenému přepadení domu na Domažlicku. Místní zmínili možný motiv násilníků

Tagy: