Soused 11letou dívku zavraždil, pak předstíral pátrání, míní policie. Muži hrozí trest smrti

Policie se za vraždu 11leté Audrii Cunninghamové z Texasu chystá obvinit souseda rodiny. Podle CNN muži hrozí i trest smrti. Rodiče dívky ho v den jejího zmizení požádali, aby ji odvezl na autobusovou zastávku, po týdnu byla nalezena mrtvá pod mostem u dálnice.

Dvaačtyřicetiletý Don Steven McDougal, který žije v přívěsu za rodinným domem Cunninghamů, Audrii ráno vozíval na autobusovou zastávku. Rodiče tvrdili, že tak měl činit i v den jejího zmizení. Pravděpodobně byl poslední, kdo ji viděl naživu, napsala CNN.

ČTĚTE TAKÉ: Tragický konec pátrání: Tělo 11leté dívky našli pod mostem, policie mluví o vraždě

Po oznámení pohřešování dívky se McDougal zapojil do rozsáhlé pátrací akce. Svědci uvedli, že se pohyboval v místech, kde byl později nalezen její batoh. Podle CNN při pátrání policii ujistil, že okolí řeky Trinity zkontroloval. O necelý týden později tam vyšetřovatelé našli její ostatky.

Tamní šerif Byron Lyons je přesvědčen, že muž hledání jen předstíral. „Snažil se vyvolat dojem o nevinnosti, proto se do akce zapojil,“ sdělil Lyons médiu.

Muže strážci zákona zatýkali už v minulosti kvůli těžkému ublížení na zdraví. Až s odkrytím vztahů s rodinou Cunninghamů se McDougal stal podezřelým také v případu zmizení dívky. Byl obviněn i z dalších násilných zločinů a trestných činů souvisejících s dětmi – v roce 2007 byl odsouzen ke dvěma letům ve vězení.

Poté, co Audrii zmizela, napsal McDougal několik komentářů na sociální sítě, kde tvrdil, že je nevinný a neprovedl nic špatného. „Udělal jsem vše, co jsem mohl, abych ji pomohl najít,“ napsal.

Podle vyšetřovatelů se tělo našlo i díky informacím, které McDougal policii poskytl. Další detaily úřad šerifa nezveřejnil. Za vraždu dítěte hrozí muži trest smrti.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Rodinný dům na Jablonecku se při požáru rozpadl hasičům před očima. Ukázali děsivé záběry

Tagy:
policie vražda Texas trest smrti rodinný dům okres Jablonec nad Nisou Trinity Audrii Cunninghamová Lyons