Vražda na Hodonínsku: Muž si počkal na oběť před domem, zbraň pak obrátil proti sobě

Střelbou a smrtí dvou mužů se zabývají jihomoravští kriminalisté. V obci na Hodonínsku ze zatím neznámých příčin zaútočil agresor na jednoho z obyvatel. Přímo před jeho domem měl muže zastřelit, pak sám nejspíš spáchal sebevraždu.

Tragédie otřásla obcí Lovčice na Hodonínsku v neděli kolem osmnácté hodiny. 56letý muž si podle policie vzal nelegálně drženou zbraň a zamířil k rodinnému domku v nové zástavbě. Když se měl jeho majitel objevit ve dveřích, měl bez předchozího varování zmáčknout spoušť na brokovnici. Agresor se po hrůzném činu zřejmě vrátil domů a tam měl zbraň obrátit proti sobě.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Průlom v případu vraždy matky kojence v Chotěboři: Zadržený se přiznal, uvedli kriminalisté

Obci s 850 obyvateli, kde se zná každý s každým, tragédie velmi zasáhla. Proč agresor střílel a co tomu předcházelo, není jasné. Motiv pravděpodobného vraha , který patřil k místním rodákům a živil se jako elektrikář, je tedy záhadou. „Každému pomohl, každý se na něj obracel, je to tragédie,“ uvedl jeden z místních obyvatel.

I zastřelený muž měl být v obci oblíbený. „Byl fotbalista, hasič, zapojoval se do veškerých různých kulturních akcí v obci. Vůbec nechápeme, proč se to stalo, vnímám to jako velkou katastrofu,“ doplnil starosta Lovčic Václav Tvrdý. Po zavražděném mladíkovi zůstala těhotná partnerka a na její podporu plánuje obec zřídit veřejnou sbírku. Okolnostmi nedělní střelby se i dál zabývají kriminalisté.

Tagy: