Vražda muže na Kladensku: Policie vypátrala důležitého svědka, dalšího stále hledá

Kriminalisté vyšetřují vraždu na Kladensku

Nové informace v případu vraždy na Kladensku

Středočeská kriminálka dál pracuje na objasnění vraždy muže z Dřetovic. Policie i díky pomoci diváků CNN Prima NEWS vypátrala auto, které obcí v osudnou noc projíždělo. Jiné důležité dílky pomyslné skládačky ale stále chybí.

Ve středu jsme vám v Krimi zprávách ukazovali záběry osobního auta s vozíkem a muže, který procházel uprostřed noci Dřetovicemi. Jde o důležité stopy při vyšetřování vraždy.

I díky jejich zveřejnění se policistům podařilo zjistit identitu majitele vozu. Muže, který v noci na prvního září procházel obcí, ale stále hledá. „My jsme tady k tchánovi jezdili sporadicky a vůbec nevíme, co se mohlo stát. Tady ho měl každý rád,“ uvedl pro CNN Prima NEWS příbuzný oběti.

Smrt dvaašedesátiletého muže je záhadou nejen pro jeho příbuzné, ale i další obyvatele Dřetovic. Muž žil sám, často si ale do domu zval návštěvy. Na svou důvěřivost ale zřejmě doplatil. Když ho jeho známý objevil, měl na sobě několik bodných ran. „Soudní lékař, který po ohledání a také po provedené pitvě, konstatoval, že muž má na sobě zranění, které si nemohl způsobit sám,“ upřesnila policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Mohl hledat peníze

Dům byl podle našich informací vzhůru nohama. Vrah mohl hledat peníze, které si oběť šetřila na zimu. Zavražděný muž se netajil, že chce chladné měsíce strávit v Indonésii. „Klidný, milý člověk, nikdy jsem ho neviděla rozčileného nebo v hádce,“ popsala muže starostka obce Renata Dobrá.

Ale zpátky k nejdůležitější stopě, kterou zatím detektivové mají – stále hledají muže, který si mohl všimnout něčeho podezřelého nebo dokonce samotného vraha. Dřetovicemi procházel v noci na prvního září v půl páté ráno. Jen o pár minut později z obce vyjíždí první ranní autobus do nedaleké Stehelčevsi. Mohl do něj nastoupit. Policie žádá o pomoc při jeho identifikaci.

Tagy: