Vražda u Kyjského rybníka skončí bez trestu: Policie případ odložila, pachatel je nepříčetný

Praha Kyje

Útočník se sekyrou

Policie ve středu odložila případ muže, který v lednu zabil člověka u Kyjského rybníka a napadl další lidi v Kunraticích a Hostavicích. V době činu byl nepříčetný. Nyní je muž v psychiatrické léčebně, lékaři pro něj navrhují ústavní léčení, informuje policie.

„Kriminalisté museli případ odložit, jelikož ze závěrů znaleckého posudku jednoznačně vyplývá, že se podezřelý v době spáchání trestného činu nacházel ve stavu nepříčetnosti,“ napsala policie na sociální síti X a uvedla, že se muž aktuálně nachází v psychiatrické léčebně.

ČTĚTE TAKÉ: Pochybila policie, mlžili politici? Poslance čeká bouřlivé jednání o střelbě na fakultě

Vraha policie zadržela kvůli podezření z napadení lidí v Kunratickém lese a z útoku sekerou na ženu s kočárkem v Hostavicích a zkoumala, zda útoky nemají souvislost s nálezem mrtvého muže u Kyjského rybníka. „V průběhu výslechu se zadržený třiadvacetiletý muž přiznal k napadení v Kunratickém lese, napadení ženy s kočárkem a k vraždě u Kyjského rybníka,“ řekla policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Po útoku v Kunratickém lese skončil v nemocnici sedmdesátiletý muž s tržnými ranami na hlavě a pohmožděninami, druhého napadeného ošetřili lékaři na místě. Třicetiletá žena, kterou útočník napadl v Hostavicích, utrpěla poranění hlavy, podle záchranářů ale nebyla ohrožena na životě.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Divoká jízda opilé řidičky v Hradci: Musím do práce, vole, obořila se na šokované strážníky

Tagy: