Sněmovna schválila vytvoření komise ke střelbě na FF UK. Návrh ANO podpořila koalice

Vít Rakušan ve Sněmovně

Nová vyšetřovací komise kvůli střelbě na FF UK

Poslanecká sněmovna schválila vytvoření vyšetřovací komise, která by měla objasnit okolnosti a možná pochybení policie v případě tragické střelby na Filozofické fakultě UK. Návrh opozičního ANO podpořila i koalice, která zřízení dříve považovala za nadbytečné. Pro vznik komise, která by na svou činnost měla mít půl roku, hlasovalo 132 ze 141 přítomných poslanců, nikdo nebyl proti.

Založení vyšetřovací komise zdůvodňují poslanci ANO nezodpovězenými otázkami k postupu policie před tragickou událostí. Při útoku studenta fakulty zahynulo loni před Vánoci 14 lidí a dalších 25 bylo zraněno.

Policie případ střelby na fakultě předminulý týden po půlročním vyšetřování odložila. Pachatel, který předtím zavraždil muže a kojence v Klánovickém lese na okraji Prahy a svého otce v Hostouni na Kladensku, spáchal po útoku na univerzitě sebevraždu. Kauzu ještě přezkoumá státní zastupitelství.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Rusko je největší bezpečnostní hrozba, řekl Pavel po jednání s Fialou a zástupci opozice

Tagy:
vyšetřování politika Alena Schillerová Vít Rakušan Karel Havlíček Praha Radek Koten vyšetřovací komise Klára Kocmanová Poslanecká sněmovna ČR Filozofická fakulta Univerzity Karlovy Petr Letocha střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy