Zvířecí řev a kaluž krve. Útočník v Říčanech ubodal mladšího muže, pak se zamkl v pokoji

Policisté řeší vraždu na ubytovně v Říčanech.

Policie řeší vraždu na ubytovně v Říčanech

Pro podezření z vraždy vyšetřují středočeští kriminalisté napadení na ubytovně v Říčanech. V noci na neděli v zařízení pobodal 49letý muž jiného. 28letý napadený na následky zranění navzdory snahám o resuscitaci zemřel. Napadení nožem údajně předcházela hádka.

O tragédii informovala středočeská policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Událost se stala krátce po 4:00, policisté byli přivoláni k hádce dvou mužů v říčanské ubytovně. Vážně zraněnému poskytovali první pomoc.

„Další z hlídek do tří minut nalezla a za použití donucovacích prostředků – hmatů, chvatů a použití namířené zbraně – zadržela útočníka, který ihned po napadení utekl a zamkl se v jednom z pokojů,“ uvedla mluvčí s tím, že policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze zvlášť závažného zločinu vraždy.

Zvířecí řev

„Slyšel jsem takové silné hlasy, takový zvířecí řev nebo nevím, k čemu bych to přirovnal,“ popsal pro Krimi zprávy jeden ze svědků. Možná už v tu chvíli začala hádka mezi dvěma muži.

„V noci jsem byl na záchodě a slyšel jsem ještě nějaký dupot na schodech, jako kdyby někdo utíkal dolů. Před naším pokojem jsem taky slyšel hlasy, výměnu názorů,“ doplnil obyvatel ubytovny. „Slyšel jsem zvuky boje. Slyšel jsem někoho, jak padal na zeď a na zem,“ prohlásil jiný muž.

Hádka postupně gradovala, až brzy ráno vyvrcholila. 49letý muž měl popadnout nůž a svého soka pobodat. „Jak jsem otevřel dveře, už tam ležel. Z hlavy louže krve, i ze zad. Někdo ho asi oživoval, slyšel jsem ,Luboši, mluv se mnou, mluv na mě‘,“ uvedl první svědek.

Zadržený a podezřelý z vraždy je Čech, jeho obětí byl podle informací Krimi zpráv 28letý Luboš ze Slovenska, který pracoval v blízkém skladu. V případu sehrál roli i alkohol – policisté už potvrdili, že zadržený byl pod vlivem. Podezřelý zatím čeká v policejní cele a pravděpodobně se bude rozhodovat o jeho vzetí do vazby.

Tagy: