Vražda ve Varech: Muž měl zabít svého spolubydlícího. Tělo se našlo v kontejneru na skládce

Zapečetěný byt zmizelého muže

Vazba na vraha z Karlových Varů

Šestadvacetiletý muž, který čelí obvinění z vraždy svého stejně starého spolubydlícího v Karlových Varech, byl v sobotu vzat do vazby. Smrti údajně předcházela hádka. Vyšetřovatelé původně nemohli najít tělo, ale později ho vypátrali v kontejneru na skládce, informovala CNN Prima NEWS.

Ke smrti došlo v neděli a předcházela tomu hádka, potvrdila policie. Obviněný údajně přistoupil ke spící oběti a uškrtil ji. Po útoku měl v dopoledních hodinách poškozeného prý zabalit a tělo hodit o několik ulic dál do kontejneru. Po činu se nejprve skrýval, ale poté se na místo vrátil. Policie zmínila, že to bylo z důvodu opatření finanční hotovosti.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hádka na Trutnovsku s fatálním koncem: Partnerka zemřela jinak, než původně tvrdil policii

Zmizení šestadvacetiletého muže nahlásila v úterý jeho dvaatřicetiletá sestra. Policistům sdělila, že se zdržoval v bytové jednotce se svým známým. Kriminalisté měli podezření z vraždy, ale nemohli najít lidské tělo. Nebyli si navíc jistí, zda má vražda a pohřešovaný nějakou souvislost.

V pátek se ale uskutečnila rozsáhlá pátrací akce na skládce u Doupovského Hradiště. Na hledání se podíleli policisté s hasiči a společně po pár hodinách nalezli lidské tělo ve značném stádiu rozkladu. Šestadvacetiletého muže kriminalisté zadrželi a obvinili jej z vraždy. Později se potvrdilo, že svou oběť zavraždil a ukryl právě nedaleko Karlových Varů.

Obviněnému, kterého soud v sobotu poslal do vazby, hrozí až dvacet let vězení. K případu se vyjádřili sousedé zavražděného muže. „Byl to slušný kluk. Vždycky pozdravil a nebyly s ním problémy. Vypadal normálně a slušně,“ sdělili pro CNN Prima NEWS.

Sledujte další Hlasy zločinu s moderátorem Václavem Janatou a novinářem Jakubem Kvasničkou o třetí doživotně odsouzené ženě z české historie Jaroslavě Fabiánové

Tagy: