Slyšeli jsme rány a volání o pomoc. Svědci popsali zásah v Plzni, kde údajně vraždil primář

Podezřelého z vraždy na Plzeňsku zadržela zásahová jednotka (Ilustrační foto).

Primář z Plzeňska brutálně zavraždil lékařku

Primář z domažlické nemocnice, který měl v neděli na Plzeňsku napadnout dvě ženy a jednu z nich brutálně zabít, údajně svou oběť znal – zavražděná mladá lékařka s ním v minulosti pracovala v plzeňské fakultní nemocnici. Teprve před třemi lety dokončila studia. Usmrcena byla v jejím bytě v plzeňské čtvrti Vinice, a to nožem a sekerou. Podezřelé dění zaznamenali i sousedé, někteří situaci popsali pro CNN Prima NEWS. Poté, co měl muž svůj čin dokonat, pokusil se podřezat si žíly. To se mu ale nepodařilo, okolo půlnoci do bytové jednotky vtrhla policie, popsal deník Blesk.

Když zásahová jednotka dorazila na místo činu, našla muže v tratolišti krve. Dokonat sebevraždu se mu ale nepodařilo, policisté ho odvezli do plzeňské fakultní nemocnice. Jedna ze sousedek CNN Prima NEWS prozradila, že v osudný den šel z bytové jednotky hluk. „Slyšeli jsme bouchání… jednou nebo dvakrát. Možná to byla ta zásahovka, když otevírala dveře,“ uvedla.

ČTĚTE TAKÉ: Na Plzeňsku měl chladnokrevně zabíjet primář. U jedné ze žen si počínal jako vrah Roubal

Další z nich zpravodajskému webu Novinky.cz sdělila, že dvakrát zaslechla tlumené volání o pomoc. „Hned jsem se ptala partnera, co to bylo. Nevěděla jsem, jestli jsem se nespletla. Oba jsme chvilku poslouchali, ale nic dalšího se neozvalo. Pak už bylo úplné ticho. Netušili jsme, co strašného se děje,“ vylíčila.

Podle důvěrného zdroje iDnes.cz údajný pachatel svou oběť z minulosti znal. „Oba pracovali na jednom interním pracovišti ve fakultní nemocnici. On odsud ale zhruba před rokem odešel a začal pracovat jinde,“ řekl blízký zdroj vyšetřování. Podle deníku měl v listopadu minulého roku přestoupit právě do domažlické nemocnice, která spadá pod holding Nemocnice Plzeňského kraje.

Policisté po čtyřicetiletém primáři interní medicíny pátrali už dříve. Protože v Plzni vlastnil hned několik bytů, mělo jim to vyšetřování ztížit, informuje Blesk. Zadrželi ho až v bytové jednotce nízkopodlažního domu v ulici Na Chmelnicích.

Krajští kriminalisté zatím nechtějí k případu poskytnout další informace, aby nenarušili vyšetřování. Předjímat nechce ani mluvčí Nemocnic Plzeňského kraje Jiří Kokoška. „Jedná se nepochybně o obrovskou lidskou tragédii. Nicméně v současné chvíli nemáme nikdo potvrzenou totožnost pachatele od příslušných orgánů,“ uvedl pro CNN Prima NEWS.

Podezřelý muž, který chladnokrevně zavraždil lékařku, měl ještě předtím zmlátit a svázat ženu, následně ji sexuálně zneužít. Policie později dostala informaci, že poškozenou svázal údajně do kozelce. Žena brutální řádění přežila – z úvazu se jí podařilo vymanit a přivolala si pomoc. K útoku mělo dojít v obci Třemošná okolo půl deváté večer.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Ústecký případ novorozence v popelnici: Mladou matku dohnalo k činu okolí, nastínil psycholog

Tagy:
vražda sebevražda lékař Plzeň oběť Plzeňský kraj primář trestná činnost Domažlická nemocnice, a.s. Blesk Vinice Třemošná trestná činnost, právo a spravedlnost vymáhání práva Nemocnice Plzeňského kraje Na Chmelnicích