Sousedé o masakru na Náchodsku: Všechno viděly děti. Muž měl dřív uříznout psovi hlavu

Dům na Náchodsku, kde mělo dojít k vraždě dvou lidí

Podezření na vraždu rodičů na Náchodsku

Útok nožem nepřežili v sobotu v noci manželé nedaleko České Skalice na Náchodsku. Jejich smrt má na svědomí nejspíš jejich syn, který podle informací CNN Prima NEWS nebyl psychicky v pořádku. Co dalšího o tragédii vyplulo na povrch?

„Od pátečních nočních hodin vyšetřujeme násilnou smrt dvou lidí. Přivolaná hlídka je nalezla v jednom rodinném domě v obci na Českoskalicku,“ popsala mluvčí policie Královéhradeckého kraje Iva Kormošová.

Kriminalisté na místě zadrželi muže, který má zřejmě na svědomí smrt dvou svých nejbližších.  „Kriminalisté pětatřicetiletému muži kladou za vinu, že svým rodičům způsobil několik bodnořezných ran, kterým s vysokou pravděpodobností na místě podlehli,“ přiblížila Kormošová.

V minulosti zabil psa

Podle místních se k rodinné tragédii už delší dobu schylovalo. „Už jednou chtěl napadnout rodiče a naštěstí tomu zabránili sousedi, když přišli na návštěvu. A tak si vybil vztek na jejich psovi, kdy mu vlastně uříznul i hlavu,“ líčila známá.

Teď už obviněný muž je prý schizofrenik a nedávno se vrátil z ročního léčení. „Ze začátku to bylo dobrý, bylo vidět, že se trošku srovnal, že si tam odpočinul, že se s ním nějakým způsobem pracovalo,“ sdělila dále.

Jenže údajně přestal brát léky a jeho psychické problémy se vrátily v plné síle. „Dělal jim i naschvály. Pouštěl si třeba rádio tak nahlas, že bylo slyšet i u nás,“ pokračovala místní. Vše mělo vyvrcholit právě v noci na sobotu, kdy měl na otce a matku zaútočit nožem, a to dokonce prý před očima dvou malých dětí.

„Paní si ještě stihla zavolat pomoc, měla ještě navíc vnoučata na hlídání a ta toho byla všeho svědky,“ sdělila. Podle policistů přesnou příčinu úmrtí manželů určí až nařízená soudní pitva.

„Za dvojnásobnou vraždu hrozí pachateli trest odnětí svobody na 15 až 20 let nebo trest výjimečný,“ uvedl mluvčí policie. Soudce v sobotu poslal obviněného muže do vazby, kde si počká na začátek líčení. Navíc jeho psychický stav bude nejspíš muset posoudit znalec. A právě jeho závěry zřejmě budou klíčové i pro následný trest.

Tagy: