Vražedný exorcismus: Ital propadl bludu, že jeho rodinu ovládli démoni. Přežila jen dcera

Zedník Giovanni Barreca brutálně umučil při exorcismu svou ženu a dva syny. Byl přesvědčený, že je posedli démoni.

Exorcista zabil svou rodinu

Měl pocit, že jsou v domě démoni a jeho rodina je posedlá satanem. V zajetí halucinací při exorcismu tak zabil svou ženu a dvě ze svých tří dětí. K rodinné tragédii došlo v městečku Altavilla nedaleko sicilského Palerma. Muž pak sám zavolal policisty a přiznal se. Případ šokoval celou Itálii.

„Prováděli exorcismus, aby vyhnali ďábla,“ vyprávěla vystrašená sedmnáctiletá dívka italským policistům. Byla zdrogovaná a seděla na posteli vedle mrtvých bratrů. Proč ji šílený otec jako jedinou ušetřil, se dosud neví, píše web The Times.

ČTĚTE TAKÉ: Hrůzný případ v Plzni: Policie šetří nález mrtvého lidského plodu, měl ležet v křoví

Čtyřiapadesátiletý zedník Giovanni Barreca křičel, že jeho nejbližší jsou posedlí ďáblem, když ho policisté odváděli do služebního auta. Co přesně se stalo, se zatím ví jen v náznacích. Na zahradě u domu našli policisté hlínou zaházené ohořelé tělo Barrecovy ženy Antonelly.

Svou manželku měl údajně několik let týrat. Pětiletého Emanuela a šestnáctiletého Kevina spoutal řetězy, mučil je a nakonec těmi samými řetězy uškrtil. Když ve svém běsnění ustal, zavolal ve tři v noci policisty a ke všemu se přiznal. „Přijeďte si pro mě,“ sdělil podle webu Italian Insider zděšeným strážcům zákona.

„Giovanni mi připadal ďábelský, bála jsem se ho. Mluvil o Satanovi, dokonce jednou zhasl světlo u sošky Panny Marie, kterou jsem měla na zahradě. Řekl mi, že existuje jen a pouze Bůh,“ popsala sousedka. Také jiní místní nedokážou pochopit, proč k brutální události došlo. „Věděli jsme o hádkách, jaké jsou ve všech rodinách, ale nikdy jsme si nepomysleli, že by se mohlo stát něco takového,“ uvedli.

S možnými spolupachateli se seznámil v kostele

Policisté nyní odkrývají detaily děsivého případu. Tvrdí, že vyhánění ďábla mohlo trvat až deset dní a že Barreca, jehož sociální sítě jsou plné náboženského fanatismu, nezabíjel sám. V exorcismu mu měl údajně pomáhat manželský pár, se kterým se zedník seznámil v místním kostele. Také oni už jsou za mřížemi.

„Moje sestra mi řekla, že se tito dva lidé připojili k jejich rodině. Následně ji přesvědčovali, že démoni jsou uvnitř ní a mých synovců, a proto musí být všichni spáleni a pohřbeni,“ pronesl Calogero Salamone, bratr zavražděné Antonelly.

Vyšetřovatelé zkoumají, zda Barreca a manželský pár nebyli členy nějaké náboženské sekty a zda se manželé aktivně zapojili do mučení a zabíjení. Ve hře je totiž i možnost, že právě oni přinutili otce od rodiny k nepochopitelnému činu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Třináctiletá dívka z Plzeňska zažívala od spolužáků peklo. Škola šikanu neřeší, tvrdí rodiče

Tagy: