Policista z Floridy rozstřílel v panice vůz se zatčeným. Vylekal ho pád žaludu, ukazuje video

Policejní auto USA

Zmatkující policista střílel

Bizarní případ řeší úřad šerifa na americké Floridě. Zasahujícího policistu Jesseho Hernandeze vylekal pád žaludu na střechu auta natolik, že vůz se zatčeným mladíkem rozstřílel. V afektu byl navíc přesvědčený, že utrpěl střelné zranění. Vyvolal tím na místě dokonce takovou paniku, že začala střílet i jeho kolegyně. Incident se stal už loni, policie nyní zveřejnila záběry z kamery, píše web Daily Beast.

Hernandez a jeho kolegové zatkli dvaadvacetiletého Marquise Jacksona, když na linku zavolala jeho přítelkyně. Tvrdila, že jí ukradl auto a vyhrožuje jí přes SMS zprávy. Mladík při zadržení nekladl žádný odpor a spolupracoval, připomíná web Daily Beast.

K TÉMATU: Teenagerka zastřelila otce a čtyřletého bratra. Nemohla jsem odolat nutkání někoho zabít, řekla

Při zatýkání strážcům zákona jasně řekl, že žádné zbraně u sebe nemá. Mladík na policisty čekal v klidu na zadním sedadle auta, když v tom na střechu vozu spadl žalud.

Hernandez v tu chvíli zpanikařil – dvěma kotrmelci se vzdálil od vozu, rychle si lehl na zem a křičel, že po něm střílí. Následně do policejního auta vyprázdnil zásobník. Byl přesvědčený, že se ho snaží zastřelit zadržený Jackson.

„Dostal jsem ránu! Trefil mě,“ je slyšet na pořízeném záběru z kamery. Zatímco se Hernandez snažil odplazit z místa domnělého útoku, vydával zvuky, jako když opravdu utrpěl zranění. Právě proto začala mezitím na vůz střílet i jeho kolegyně, píše web The Washington Post.

Vyděšený Jackson, kterého policisté před zatčením prohledali a nic u něj nenašli, mezitím raději v autě předstíral, že je mrtvý. Později napsal na sociální sítě, že byl k smrti vyděšený. I přesto, že se cítí fyzicky v pořádku, psychicky je na tom špatně.

„Tento konkrétní případ využijeme ke školení pro zbytek našeho personálu, jako něco, na co si musíme dát pozor,“ uvedl šerif Eric Aden a dodal, že úřad se musí ujistit, že policisté již nikdy nikoho neohrozí na životě. Hernandez po incidentu odstoupil z funkce. Interní vyšetřování potvrdilo, že po něm opravdu nikdo nestřílel a že kvůli záměně zvuků na místě zpanikařil.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Masové střelbě v USA přihlíželo 800 policistů. Tragédii měla předcházet hádka útočníka

Tagy: