Bývalý šampion v boxu zemřel ve spršce kulek. Znepřátelil si nesprávné lidi, komentuje tisk

V sobotu večer byl v západoněmeckém Bielefeldu zastřelen bývalý šampion v boxu Besar Nimani. Pachatelé jsou stále na útěku, informuje deník Bild. Několikanásobnému mistrovi Německa bylo 38 let.

Výstřely se v centru Bielefeldu ozvaly okolo půl sedmé večer. Svědci mluví až o deseti střelách, informuje německý deník Bild. Smrtelně zraněným mužem je známý německý boxer Besar Nimani. Případ vyšetřují policisté z oddělení vražd, motiv je zatím nejasný. Pachatelé jsou stále na útěku.

ČTĚTE TAKÉ: Pocta pro legendárního závodníka Karla Lopraise. V muzeu u Prahy byla odhalena jeho socha

Nimani přišel do Německa ve 12 letech z rodného Kosova. Svou kariéru zahájil o rok později, v roce 1985 v klubu SV Brackwede. Podle Bildu to byl právě bojový sport, který mladému Nimanimu pomohl se v Německu usadit a nakonec i získat německé občanství.

Jako amatér vyhrál Nimani 87 z 98 zápasů. Pětkrát vyhrál mistrovství Vestfálska a třikrát se umístil na prvním místě v mistrovství Západního Německa. Na profesionální úrovni vyhrál 26 utkání a prohrál jen jediné. Dotáhl to až na mezinárodního a evropského šampiona IBF v lehkotěžké váze.

Podle Bildu se ještě za své kariéry pohyboval v „pochybném prostředí“. V roce 2013 se spolu se svým bratrem a kamarádem účastnil incidentu s mužem v restauraci v Bielefeldu. Během hádky Nimaniho sourozenec udeřil soka do hlavy skleněnou lahví, údajně po něm také hodil popelník. Muž poté vytáhl pistoli a vystřelil. V krupobití kulek bylo zraněno pět lidí včetně Besara Nimaniho.

Střelec byl v roce 2014 odsouzen k 18 měsícům podmíněně za porušení zákona o zbraních. Soud vycházel z toho, že muž jednal v sebeobraně. „Besar Nimani si zřejmě udělal z nesprávných lidí své úhlavní nepřátele,“ uzavírá Bild.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zloba v Paříži kvůli plakátu k olympiádě: Z věže Invalidovny zmizel kříž. Proč? žasnou lidé

Tagy: