Meghan Markle se soudí s bulvárem kvůli dopisům, případ otevřel britský vrchní soud

Meghan Markle

Meghan se soudí s bulvárem

Členové královské rodiny se opět soudí s bulvárem. Vrchní soud ve Velké Británii začal projednávat žalobu vévodkyně ze Sussexu a manželky prince Harryho Meghan Markle na bulvární deníky Mail on Sunday a Daily Mail. Meghan se obrátila na soud poté, co list zveřejnil úryvky z dopisu, který napsala svému otci. Soud nižší instance přitom už jednou žalobu zamítl.

Série pěti článků rozebírá detaily vztahu mezi manželkou prince a jejím otcem. Právě kvůli nim Meghan žaluje dva deníky Mail on Sunday a Daily Mail. V článcích noviny uveřejnily části jejího dopisu otci, který novinám poskytl Thomas Markle.

„Tati, s těžkým srdcem píšu tento dopis, nechápajíc, proč ses rozhodl vydat touto cestou a zavíráš oči před bolestí, kterou způsobuješ. Tvé činy rozbily mé srdce na milion kousků,“ napsala vévodkyně ze Sussex v úvodu dopisu. Otci dále vyčítala, že lže médiím třeba o tom, že mu nikdy nepomohla s penězi, nebo, že jí údajně volal o tom, že nepřijde na svatbu s princem Harrym.

„Žárlil jsem na prince Charlese, když ji vedl k oltáři. Trochu jsem i brečel,“ uvedl její otec. Meghan noviny zažalovala za zneužití soukromých informací, porušení autorských práv a porušení zákona o ochraně osobních údajů.

Tato obvinění ale soudce nižšího soudu už počátkem května prohlásil za příliš obecná a nedostatečně prezentovaná. Vrchní soud tak bude rozhodovat ve sporu znovu. Harry a jeho manželka Meghan mají potíže s bulvárním tiskem opakovaně. Soudí se například i ve Spojených státech kvůli bulvárním fotografiím.

Tagy: