Vteřiny od tragédie. Dvouletý chlapec se topil v bazénu, život mu zachránil pohotový policista

Policista zachránil život dvouletému chlapci, který se topil v bazénu

Policista zachránil život dítěti

Obrovské drama se šťastným koncem se odehrálo v americkém městě Sterling Heights. Zoufalí rodiče se snažili oživit dvouletého syna, který spadl do bazénu na zahradě. Na místo se ale bleskově dostal i policista, který zachoval chladnou hlavu a dítěti zachránil život. Mrazivé okamžiky zachytila kamera.

Ze záběrů kamery na těle policisty Searse, které zveřejnilo místní oddělení, je vidět, jak muž zákona ani vteřinu neváhá. Okamžitě po příjezdu k domu běží na zahradu, kde leží malý chlapec bez známek života. Sears bezvládné dítě, které už modrá v obličeji, zvedá, převrací na břicho a bouchá do zad, aby mu uvolnil dýchací cesty. Po nekonečných chvílích hrůzy se ozývá vytoužený zvuk.

ČTĚTE TAKÉ: Dramatický boj o vteřiny v Brně: Posádku vytáhli z hořícího auta na poslední chvíli

„Dítě začalo plakat, hlasitě plakat, což je neklamné znamení pro plnou kapacitu plic. Je to srdcervoucí, emotivní a díky bohu, že to tak dopadlo. Stačilo přijet o 20 vteřin později a všechno mohlo být jinak,“ popsal dramatické okamžiky z 9. července pro stanici WXYZ náčelník policie ze Sterling Heights v Michiganu Dale Dwojakowski.

Ke šťastnému konci přispělo hned několik faktorů. Rodiče zalarmovali pomoc hned, jak vytáhli dítě z bazénu, kde se topilo, a začali s první pomocí. Policista Sears byl navíc na místě velmi rychle a přesně věděl, co má dělat.

„Když se stane něco tak vážného, jsou naši muži vycvičeni, aby se na místo dostali co nejrychleji. Jezdíme ke krizovým situacím, kde nějaký padouch ubližuje lidem nebo kde je dítě v ohrožení. Tam není čas na přemýšlení, je to všechno o výcviku. Na ten se musíte spolehnout, protože když naběhne adrenalin, naskočí i zkušenosti z tréninku. A policista Sears odvedl fantastickou práci,“ vysvětlil Dwojakowski.

Policejní náčelník také uvedl, že má své lidi v terénu nasazené tak, aby mohli okamžitě reagovat. I proto byl Sears na místě dříve než záchranáři, kteří později dopravili chlapce do nemocnice. K domu podle WXYZ dorazil jen několik minut po přijetí oznámení.

Tagy: