Výborní hokejisté, horší podnikatelé. Čechmánek nebyl jediným zadluženým z Nagana

Nagano '98

Čechmánek nebyl jediný, dluhy měli i další hrdinové z Nagana

Olympijští vítězové z Nagana byli skvělí hokejisté, v podnikatelských rolích to v mnoha případech už tak skvělé nebylo. Martin Procházka musel například kvůli dluhům prodat svou olympijskou medaili, Jaromír Jágr zase kvůli problémům s hazardem dlužil několik desítek milionů korun.

Nejen zesnulý Roman Čechmánek v podnikání pohořel. I další členové zlaté party z Nagana si v obchodním světě vedli podobně špatně jako on.

ČTĚTE TAKÉ: Hašek o Čechmánkovi: Výborný brankář a parťák. Prozradil, jak spolu fungovali v Naganu

Například muž, který Petrovi Svobodovi nahrál v Japonsku na vítězný gól, Martin Procházka, musel kvůli obrovským dluhům, které se vyšplhaly na téměř devatenáct milionů, prodat zlatou olympijskou medaili.

Podnikatelské nápady podle představ nevyšly ani Dominikovi Haškovi. Ten neuspěl se značkou oblečení ani s energetickým nápojem. Nedopadla mu ani investice přes společnost WSM, která ho stála 52 milionů korun.

Oplétačky se zákonem měl také kapitán olympijských vítězů Vladimír Růžička. Během trenérského angažmá ve Slavii mu za zpronevěru hrozilo i vězení, ale nakonec zaplatil peněžitý trest 400 tisíc a za mříže nemusel.

Jeden z nejlepších hokejistů všech dob Jaromír Jágr sice neskončil u soudu, ale měl pro změnu problémy z hazardem. V letech 1998 až 2002 se měl jeho dluh ze sázek vyšplhat až na necelých padesát milionů korun.

Dnes naopak vlastní a dlouhodobě drží nad vodou hokejový klub z Kladna. A daří se i některým dalším členům naganské zlaté party. Třeba Martin Ručinský v Praze vlastní úspěšný bar.

MOHLO VÁM UNIKNOUT Detaily úmrtí brankáře Romana Čechmánka

Tagy: