Výbuch v centru Hradce: Poničil přízemí domu a vyrazil výklad. Dva lidé se zranili

V centru Hradce Králové na Dukelské třídě v pondělí odpoledne výbuch a požár poničily obchod v přízemí domu. Dva muži utrpěli popáleniny a záchranáři je přepravili do nemocnic v Praze a Hradci Králové. Hasiči z domu preventivně evakuovali osm lidí. O výbuch plynu nešlo, řekla mluvčí hasičů Martina Götzová. Výbuch směrem do Střelecké ulice vyrazil výklad obchodu.

Zranění muži byli ve věku kolem 40 let a podle mluvčího zdravotnických záchranářů Iva Nováka utrpěli popáleniny různého stupně a závažnosti. Jednoho zraněného záchranáři převezli vrtulníkem na popáleninové centrum pražské vinohradské nemocnice. Druhého zraněného převezli do hradecké fakultní nemocnice.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zvrat ve výbuchu u Michalovců. Vladimír měl maskovat popravu ženy, starosta promluvil o motivu

„Statika domu by neměla být narušena, další nebezpečí nehrozí. Při našem příjezdu jsme rychle uhasili požár uvnitř zasažených prostor. Vyloučili jsme, že by došlo k výbuchu plynu,“ uvedli hasiči.

Budovu hasiči odpojili od přívodu plynu a energií. „Nejbližší okolí je nyní uzavřeno. Konkrétní příčinu výbuchu budou zjišťovat vyšetřovatelé,“ informovala mluvčí s tím, že hasiči na místo vyslali tři cisterny a požární žebřík.

Tagy: