Přeháňky se promění ve vydatný déšť. V Česku bude ale zatím příjemně teplo

Dítě v kaluži

Počasí 13.9.2022 6:07

Ranní mlhy v úterý vystřídá oblačná až polojasná obloha. Zpočátku však může být z rána i skoro jasno. Během dne se ojediněle očekávají přeháňky. Večer bude zataženo a dorazí déšť. Teploty však budou příjemné, vystoupají až k 24 °C. V následujících dnech však deštníky neuklízejte, očekávají se i bouřky.

Úterý se ponese v duchu oblačné až polojasné oblohy. Ráno se místy ojediněle očekávají mlhy, někde může být skoro jasno. Během dne se napříč územím očekávají přeháňky. Ty se večer zejména v Čechách změní na ojedinělý déšť. Teploty však budou příjemné, pohybovat se budou mezi 20 až 24 °C, na horách pouze kolem 16 °C.

V noci na středu teploty klesnou k 16 až 12 °C. Bude zataženo, na východě zpočátku i oblačno. Od západu se podle meteorologů z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) postupně místy objeví déšť, na západě pak bude četnější.

Situace ve středu bude obdobná – převážně zataženo s deštěm, ten bude v severní polovině území zejména odpoledne vydatnější. Na jihu se místy také objeví déšť, meteorologové však varují i ojediněle před bouřkami. Teploty se budou pohybovat mezi 17 až 21°C, na jihu vystoupají až k 23 °C.

Do konce týdne deštníky neschovávejte. Ve čtvrtek se opět očekává déšť nebo přeháňky, teploty se budou pohybovat mezi 16 až 20 °C, ojediněle vystoupají až ke 22 °C. Začátek víkendu bude obdobný – teploty v pátek vystoupají maximálně k 19 °C, doprovodí je místy přeháňky a ranní mlhy.

Víkend s sebou přinese ochlazení. Denní teploty se budou pohybovat mezi 10 až 15 °C, na většině území navíc bude pršet.

Tagy: