Výdejní okénko kultury: Herci se pustili do krátkých představení až pro čtyři lidi

S krásným projektem Výdejní okénko kultury přišel novocirkusový soubor Cirk La Putka.

Stejně jako pro jídlo se k výdejnímu okénku dalo zajít i pro kulturu. Pětiminutová představení si mohla užít až čtyřčlenná rodina, a to zcela zdarma.

S krásným projektem Výdejní okénko kultury přišel novocirkusový soubor Cirk La Putyka v čele s principálem Rostislavem Novákem. Cílem je vrátit herecký soubor zpět na jeviště a při tom potěšit i diváky kulturním zpestřením.

„Taková pauza pro nás neznamená, že se zítra vrátíme do divadla a můžeme začít hned hrát. Lidé o tělo potřebují pečovat každý den, abychom mohli dělat to, co umíme nejlíp. Pro mě je strašně důležité, že se dnes na jednom jevišti zase potká zakládající parta,“ řekl principál Cirku La Putyka Rostislav Novák.

Vše proběhlo za dodržování aktuálních hygienických nařízení. Diváci seděli venku a herci od nich byli vzdáleni několik metrů. Současně si představení mohla užít až čtyřčlenná rodina.

„Nechceme, aby to bylo vnímané jako provokace, ale chceme, aby to bylo vnímané spíš symbolicky v tom, že teď je důležité hledat cesty k divákům. Proto i ta délka happeningu je pět minut. Nechceme, aby tu lidi seděli pětačtyřicet minut,“ vysvětlil Novák.

Netradiční divadelní projekt byl zcela zdarma a proběhl v úterý 10. října v hale Skleněnka. Jestli v něm bude soubor Cirk La Putyka pokračovat nebo vymyslí nový zajímavý projekt, na to si musíme počkat.

Tagy: