Vyděšená fenka Jasmínka uběhla 20 kilometrů. Kvůli petardám se ztratilo přes 150 zvířat

Běžící pes

Silvestrovské oslavy jsou sice u konce, po ohlušujících ohňostrojích a petardách ale desítky zmatených psů a koček stále nemohou najít cestu domů. Když už majitelé nevědí kudy kam, spoléhají na sociální sítě a čekají na telefon, že právě jejich mazlíček je v pořádku. CNN Prima NEWS přináší jeden příběh se šťastným koncem.

Pro bázlivou fenku čivavy Jesie z Bobrové na Žďársku to byl vůbec první silvestr. Ještě odpoledne ale někdo v okolí zahrady odpálil pyrotechniku. „Vyběhla a než jsem stihla seběhnout schody, byla pryč,“ popisuje její majitelka Veronika Pokorná.

Vyděšená Jasmínka urazila 20 kilometrů dlouhou cestu, než si jí náhodou u silnice všiml řidič. Na domácího pecivála to byl bezesporu heroický výkon, venku byla téměř 24 hodin. Není divu, že dětem a celé rodině spadl kámen ze srdce. „Bulela jsem. Když jsem ji vzala do náručí, hned mi začala lízat obličej. Byla špinavá a vyděšená,“ vypráví majitelka zvířete.

Organizace, která se věnuje pátrání po ztracených zvířatech, takové oslavy nového roku za svoji existenci nepamatuje. „V průběhu dvou nejstěžejnějších dnů se ztratilo přes 150 zvířat, loni to bylo určitě pod stovku,“ říká zástupkyně organizace Psí detektiv Michaela Chudobová.

Pracovníci útulku ve Zlíně pro jistotu předem uvolňovali karanténní kotce. Nakonec ale přivítali pouze dva čtyřnohé mazlíčky, kteří ale hned na druhý den putovali zpátky ke svým majitelům. „Pejsci, kteří sem přišli, byli v pořádku. Nebyla potřeba žádná veterinární péče,“ uvádí jedna z pracovnic.

Někdy stačí málo, i skulinka v plotě, a zmatené zvíře uteče od nebezpečí co nejdál. I Veronika Pokorná příští rok nenechá nic náhodě a Jasmínku zavře doma.

Tagy: