Olympijská šampionka zemřela po pádu ze 17. patra. Truchlící spoluhráčky dojaly velkým gestem

Zemřela olympijská vítězka a opora brazilské volejbalové reprezentace Walewska Oliveirová, bylo jí 43 let. Smrt ihned rozvířila spekulace: údajně měla spáchat sebevraždu skokem ze 17. patra domu, v němž žila, ale vyšetřovatelé to zatím nepotvrdili. K uctění památky reprezentantky brazilský volejbalový tým držel minutu ticha, superligový klub, kterému pomohla k titulu, zase na její počest vyřadil dres s číslem jedna.

„Se smutkem a nesmírnou lítostí přijala Brazilská volejbalová konfederace (CBV) zprávu o úmrtí olympijské vítězky Walewské,“ uvedla na sociálních sítích CBV. Podle neoficiálních zpráv měla volejbalistka a držitelka dvou olympijských medailí v noci na čtvrtek 21. září spáchat sebevraždu, a to skokem ze 17. patra domu v Sao Paulu, v němž bydlela, píše web G1.

ČTĚTE TAKÉ: Že budu snadnou kořistí? Rád soupeři hodím do plánů vidle, říká Procházka před UFC

Zpráva o její smrti zarmoutila prezidenta volejbalového svazu Radamése Lattariho. „Walewská byla výjimečnou hráčkou, její sportovní kariéra navždy zůstane v naší paměti a úctě. V této těžké chvíli soucítíme s rodinou a přáteli této skvělé hráčky,“ uvedl.

Historické milníky

Jak připomíná web Olympics, uznávaná hráčka – známá také pod přezdívkou Wal – byla součástí týmu, který „prolomil bariéry v brazilském volejbale“. V roce 2008 v Pekingu tým, právě s Walewskou coby jednou z klíčových osobností, získal historicky první olympijské zlato pro svou zemi.

Fotbalové Slovácko řeší průšvih. Proč trenéra žen vyšetřuje policie si poslechněte v přiložené reportáži:

Kariéru se rozhodla ukončit v roce 2022. Do té doby působila v brazilském superligovém klubu Praia Clube, kterému v roce 2018 pomohla získat titul. Tým Uberlandia na její počest vyřadil dres s číslem jedna, píše web Mirror. K uctění její památky pak brazilský tým, který se účastní jednoho z kvalifikačních turnajů FIVB volejbalu žen na olympijské hry 2023 v Japonsku, v pátek 22. září před zápasem držel minutu ticha. Hráčky měly na rukou pásky s písmenem W, číslem jedna a srdcem.

Tagy: