Zavři ty s*ačky. Muž na svém pozemku vypaloval trávu, hasičům pak nadával. Hrozí mu pokuta

Muž vulgárně urážel hasiče

Sprosté nadávky schytali hasiči, kteří vyjeli kvůli zakázanému vypalování trávy. Majitel je odmítal pustit za plot, a na místo tak musela přijet policejní hlídka.

S velmi arogantním jednáním se setkali hasiči v malé obci na Domažlicku. Majitel pozemku si vůbec nebral servítky. Hasičům nadával a komplikoval jim práci. „Občas se nám stává, že lidé neudrží emoce a začnou si svoji frustraci vylévat na jednotkách. Někdy bohužel dojde k tomu, že se situace vyhrotí a postupně se vyhrůžky stupňují,“ popsal mluvčí hasičů Plzeňského kraje Petr Poncar.

A přesně k tomu v tomto případě došlo. „Zavři to, v*le, ty s*ačky,“ křičel rozčilený muž na hasiče. Ti se mu snažili vysvětlit, že muž na svém pozemku trávu vypalovat nesmí. To ale dotyčný nechtěl pochopit a hasiče zasypal další sprškou vulgarit.

„Operační důstojník vyslal na žádost hasičů do obce na Domažlicku policejní hlídku,“ potvrdila policejní mluvčí Dagmar Brožová. Než policisté přijeli, museli hasiči zasahovat zpoza plotu. „Legální není vypalování trávy a porostů a podrostů, ke kterým jsme za poslední měsíc vyjížděli již 135krát,“ upozornil Poncar.

Tragédií skončilo vypalování trávy u Krsic na Písecku. „Jednalo se o požár trávy, kdy hasiči našli jedno ohořelé tělo. Jedná se o úmrtí v přímé souvislosti s požárem,“ řekla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Zakázané vypalování trávy může vyjít muže z Domažlicka pěkně draho. Hrozí mu pokuta až 25 tisíc korun.

Tagy: