Šok pro policisty na Rakovnicku: 9letý chlapec jim ujížděl rychlostí 160 km/h, pak havaroval

Teprve 9letý chlapec sedl za volant auta svých rodičů. Ujel zhruba 60 kilometrů, pak havaroval

Teprve 9letý chlapec ujížděl policistům v autě

Devítiletý chlapec na Litoměřicku se uprostřed noci zmocnil auta rodičů a na silnici se honil s policisty až 160kilometrovou rychlostí. Nakonec narazil do stromu.

Jen těžko lze uvěřit tomu, že z auta převráceného u stromu jeho pasažér vyvázl živý. Šlo o teprve devítiletého hocha. V noci potají zmizel z dětského pokoje a zmocnil se auta rodičů. „Před půlnocí jsme obdrželi na lince 158 oznámení o jedoucím vozidle, které na silnici kličkuje a vjíždí do protisměru,“ sdělila redakci Krimi zpráv mluvčí policie Michaela Richterová.

ČTĚTE TAKÉ: Smrtelná nehoda u Tábora: Po srážce s autobusem zemřel řidič auta, zraněné jsou i děti

Najít nebezpečného piráta silnic hned vyjela hlídka policistů. Netrvalo dlouho a povedlo se. „Zapnuli zvukové, světelné a výstražné znamení, přičemž řidič na opakované výzvy nereagoval a začal ujíždět,“ pokračovala Richterová.

Chlapec ujel téměř 60 kilometrů. Na Litoměřicku sedl za volant a zamířil do Středočeského kraje směrem na Slaný. Kudy přesně jel, neví ani on sám. Chvílemi se řítil rychlostí až 160 km/h. Divoká honička nakonec skončila v lese u obce Srbeč na Rakovnicku.

Měl pouze odřeniny

„Vyjel mimo vozovku a narazil do stromu,“ doplnila mluvčí. Když z auta vystoupil, policisty to šokovalo. Že za volantem bude sedět hoch, který mohl jen sotva vidět na cestu, rozhodně nečekali.

„Nezletilý pacient měl po dopravní nehodě odřeniny po těle, jinak neměl žádná jiná viditelná poranění. Záchranáři ho převezli k dalšímu vyšetření do nemocnice v Kladně,“ sdělila pro CNN Prima NEWS mluvčí záchranné služby Monika Nováková. Matka chlapce zřejmě vůbec netušila, že její syn v noci odešel. Když jí policisté přišli říct, co se stalo, tvrdila jim, že si myslela, že je v pokoji a spí.

Případ zřejmě toho nejmladšího řidiče u nás, který za poslední dobu zaměstnal hned několik hlídek, policisté dál vyšetřují.

Tagy: