Ještě před smrtí se Josef Abrhám stačil zbavit majetku. Miliony přepsal na syna

Josef Abrhám s Libuší Šafránkovou tvořili idylický manželský pár.

Josef Abrhám měl na svém hereckém seznamu desítky rolí

Na sklonku života stačil Josef Abrhám učinit několik zásadních rozhodnutí. Nejenže se rozhodl odstěhovat z rodinného domu, kde po boku své milované manželky Libuše Šafránkové strávil nejkrásnější roky života, ale v tichosti se zbavil i veškerého majetku.

Po smrti Libuše Šafránkové, která zemřela nečekaně dva dny po svých 68. narozeninách, proběhlo dědické řízení. Společný majetek manželů byl stanoven na částku 12 364 438 korun, informoval deník Blesk. Jak vyšlo najevo, po zesnulé herečce zůstala také vila v pražských Záběhlicích, v níž s Abrhámem dlouhá léta žili, rodný dům ve Šlapanicích u Brna, čtvrtina pozemků v obci Lomnice u Tišnova a automobil značky Škoda Fabia.

Herec z pozůstalosti nic nežádal, měl pouze jediné přání, aby vše připadlo jejich jedinému synovi Josefovi. Právě jeho potomek se svou manželkou Ludmilou se o Abrháma do poslední chvíle obětavě staral. Nastěhovali si ho k sobě domů, kde se mu dostávalo potřebné péče. Josef Abrhám na tom podle slov jeho přátel nebyl po psychické ani zdravotní stránce nejlépe a bez pomoci nejbližších se neobešel.

Podle informací redakce CNN Prima NEWS čelil kromě potíží se srdcem i poruchám termoregulace, což je choroba, kdy dotyčný necítí teplo a je mu neustále zima. Navíc měl velké problémy s pohybem. Poslední dva roky života se pohyboval už pouze na vozíku. Z odchodu milované Libušky, s níž byl ženatý pětačtyřicet let, se až do své smrti nevzpamatoval. Znamenala pro něj všechno.

Radost z vnoučat. Některé kráčí v jeho šlépějích

Největší rozptýlení pro herce představovala jeho vnoučata. Josefa a Antonína má jeho syn s první manželkou režisérkou Denisou Grimmovou. Oba se už angažují ve filmu, točí vlastní animované i hrané snímky a sbírají za ně ceny. Každý den se vídal také s mladšími vnoučaty, které jeho syn zplodil se svou druhou ženou Ludmilou. Žil totiž u nich po smrti své manželky.

Josef Abrhám zemřel ve věku 82 let. Necelý rok po smrti své milované manželky, herečky Libuše Šafránkové.

Tagy: