Počasí jako na houpačce. Na říjen vysoké teploty místy protne déšť, v neděli až 19 stupňů

Monzunové deště v Indii způsobily smrt několika lidí.

Meteorolog Josef Hanzlík

Počasí se na konci týdne ponese v duchu vyšších teplot, ale také srážek. V pátek se v Čechách místy vyskytnou přeháňky a sobota pak bude deštivá s teplotami od 11 do 15 °C. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V neděli má být polojasno a oteplí se až na 19 °C.

pátek bude oblačno až zataženo, v Čechách se objeví mírný déšť. Četnější srážky se očekávají na severozápadě Čech, uvádí ČHMÚ. Teploty dosáhnou 10 až 14 °C, na jihu teploměr vystoupá až k 17 °C.

Podle meteorologa Josefa Hanzlíka se teploty pohybují šest až osm stupňů nad normálem. Přes Českou republiku postupuje frontální systém, který přinese srážky. V sobotu bude pršet na celém území s teplotami od 11 do 15 °C. Nejmenší pravděpodobnost deště je ve Frýdlantském a Šluknovském výběžku, kde se ale také očekávají mírné srážky.

Překvapivě teplé počasí na druhou polovinu října přinese neděle, kdy bude přes den polojasno až oblačno a teploty se budou pohybovat mezi 15 až 19 stupni. Ráno se však mohou vyskytnout mlhy. Ve východní polovině Česka bude zataženo a místy se vyskytnou přeháňky.

Rovněž začátek příštího týdne budou provázet překvapivě vysoké teploty, a to mezi 16 až 20 °C. Chladnější počasí můžeme dle Hanzlíka očekávat až ve druhé polovině týdne.

Tagy: