Brutální útok ve Walmartu: Vraždil manažer prodejny. Pak si vystřelil mozek, říká svědek

Masová střelba v americkém Walmartu

V USA se střílelo v supermarketu Walmart

Občané USA se probudili do dalšího krvavého rána. Neznámý útočník měl v noci na středu v obchodním domě Walmart ve Virginii zastřelit nejméně šest lidí a několik dalších měl zranit. Podle výpovědi zaměstnance spáchal zločin jeden z manažerů prodejny.

Amerika prožívá další hororový týden. V neděli střelec v gay klubu v Coloradu zabil pět lidí, teď došlo k masovému střílení i ve Virginii. V úterý večer se začala rozléhat střelba obchodním domem Walmart ve městě Chesapeake.

V prodejně v té době nakupovali lidé, mnozí sháněli potraviny na čtvrteční Den díkůvzdání. Útočník ale podle dostupných informací necílil primárně na zákazníky. Dosud neidentifikovaný muž zřejmě zahájil střelbu v odpočívací místnosti zaměstnanců. Informoval o tom list Daily Mail.

Tvrdí to zaměstnanec firmy, který údajně krátce před útokem z dějiště masakru odešel a střelbu prý slyšel. Má jasno i v tom, kdo masovou vraždu spáchal. „Byl to manažer. Jeden z manažerů prodejny,“ tvrdí v emotivním videu, které se začalo šířit po sociálních sítích.

„Zrovna jsem opustil odpočívárnu, když tam manažer přišel a začal střílet. Naneštěstí jsme přišli o několik spolupracovníků,“ popisoval zaměstnanec prodejny, podle kterého útočník nakonec spáchal sebevraždu. „Vystřelil si mozek z hlavy. Zabil tam i dívku a vůbec. Přišel a začal střílet. Obětí je mi moc líto,“ dodal muž, který video natáčel v blízkosti obchodního domu.

Opožděný šťastlivec

V tu chvíli už na místě byla policie. Vozů bezpečnostních a záchranných složek k obchodnímu domu dorazilo několik desítek. Podle policie zemřelo při útoku nejméně šest lidí, uvedla NBC. Není ale jisté, zda šlo výhradně o zaměstnance Walmartu. Jedna z obětí totiž byla nalezená i před vchodem do budovy. Sedmým mrtvým pak má být sám útočník.

„Ještě štěstí, že jsem měl zpoždění,“ sdělil novinářům jeden ze zaměstnanců firmy, který jen o vlásek unikl masakru.

Demokratický senátor za stát Virginie Mark Warner na Twitteru napsal, že je „znechucen zprávami o další masové střelbě“. Demokratka Louise Lucasová, která je členkou virginského státního zákonodárného shromáždění, uvedla, že je tímto případem hromadné střelby „naprosto zdrcena“. „Nedám pokoj, dokud nenajdeme řešení, jak ukončit epidemii násilí páchaného střelnými zbraněmi v naší zemi,“ uvedla na Twitteru.

Tagy: