Výtržník v Praze řádil jako smyslu zbavený. S tyčí rozbíjel co mu přišlo do cesty

Na pražském Chodově řádil agresor s ocelovou tyčí. Nejdříve rozbil několik aut a nakonec zaútočil i na hlídku strážníků.

Útočník s tyčí

Na pražském Chodově řádil agresor s ocelovou tyčí. Nejdříve rozbil několik aut a nakonec zaútočil na hlídku strážníků, kteří muže zpacifikovali. Výtržník se přitom nezalekl ani strážníkovy pistole.

„Lítá tady nějakej blázen, má tyč a ohrožuje lidi. Pán z baráku šel pro auto dolů a vůbec se nevrací,“ ohlásila na linku 156 nájemnice z domu, která měla strach o svého souseda. A oprávněně. Agresivní muž vypadal, jako by zešílel. S ocelovou tyčí rozbíjel všechno, co mu přišlo pod ruku.

„Když jsme dorazili na místo, tak seděl na kapotě auta, vzal do ruky ocelovou trubku a rozešel se proti nám,“ popisoval strážník Milan Trefilík. Výtržník podle něj nereagoval na jeho a kolegovy výzvy, aby se zastavil a tyč odložil. „Kolega na něj namířil zbraň, na to také vůbec nereagoval, tak jsme ho museli složit,“ dodal strážník.

„Vzhledem k tomu, že mužovo chování mohly ovlivnit návykové látky, strážníci přivolali na místo také záchrannou službu, která muže následně převezla do nemocnice,“ uvedla policejní mluvčí Irena Seifertová.

Ukázalo se, že muž byl navíc pozitivní na covid. Zasahující strážníci tak museli jít do karantény. Přestože muž nakonec nikoho nezranil, policistům bude mít co vysvětlovat.

Tagy: