Výzva 5 Statečných: Programování baví a zabezpečí rodinu. Umět ho může každý

Změnit obor, učit se novým věcem a uplatnit se na trhu - to chce odvahu! Nová doba ale přeje podnikavým lidem, kteří se nebojí poznávat nové, moderní obory, jakým je i programování. To v současnosti patří k nejvyhledávanějším a současně nejlépe placeným profesím. A poznat ho může takřka každý. Šanci i IT světem dosud nepolíbeným dávají rekvalifikační kurzy. Ty nabízí i společnost ITnetwork, která spustila výzvu 5 Statečných. Můžete sledovat, jak se vybraným účastníkům daří využít velkou profesní příležitost a třeba se u nich inspirovat.

Kariéra vojáka obvykle v lidech vyvolává respekt a obdiv. Nejinak to cítil i Jiří Kopecký, který ovšem vedle odvahy a disciplíny toužil většinu svého života i po docela jiném způsobu dobrodružství. Tím je právě svět programování, které v současnosti patří mezi nejoceňovanější dovednosti.

A tak ve chvíli, kdy narazil na výzvu 5 Statečných, neváhal a pustil se do rekvalifikačního kurzu a tím i na novou cestu, která ho může zavést k vysněnému povolání.

Kurz úplně opačným směrem

Druhý statečný, Jiří Kopecký, vystudoval střední průmyslovou školu se zaměřením na IT. Naučil se úplné základy HTML a CSS. Zdálo se, že směr, kterým se bude ubírat jeho kariéra, je jasný. Dokonce vytvořil webové stránky o parkouru, kterému se aktivně věnoval.

Přesto Jiří všechny překvapil, když si místo počítače nakonec vybral uniformu. „Pár let po skončení střední školy spustila armáda velký nábor. Rozhodl jsem se této příležitosti využít a přihlásil jsem se,“ vysvětluje. U vojáků nakonec zůstal a postupně se vypracoval až na pozici zástupce velitele čety u 4. brigády rychlého nasazení, kde působí dodnes. Na programování ale nezapomněl.

„Místo toho, abych se večer po práci koukal na televizi, učil jsem se doma programovat. Vždycky to byl můj největší koníček,“ přiznává.

Programování je jistota

Finálním důvodem pro návrat ke staré pracovní vášni bylo narození dvou dětí. I proto, že jim chce být příkladem, rozhodl se pro změnu specializace a vrhnout se do výzvy 5 Statečných. Kromě vlastního elánu ho motivuje i manželka. Má tak všechny předpoklady uspět a splnit si vše, co si od kurzu slibuje: „Jsem táta a musím být schopný svou rodinu zabezpečit. Věřím, že v tom budu dobrý, a jsem ochoten tomu hodně obětovat. Mým motem je: Věř, běž a dokážeš,“ říká Jiří s tím, že očekává, že mu lektoři zodpoví všechny otázky, které ho po celou dobu dosavadního studia trápily.

Teď už je jasné, že programátorem se může stát každý. Stačí jen chtít a vědět kde. Třeba právě u ITnetwork. Ta už 5 statečných do stejnojmenné výzvy sice našla, kurzů má ale v nabídce dost i pro ostatní zájemce.

Co mám udělat pro novou kariéru v IT?

Vyplňte dotazník níže. Svým dotazem se k ničemu nezavazujete. My vám pošleme veškeré potřebné informace a zda uděláte další krok k lepší práci a finanční svobodě, tak to pak už bude pouze na vás.

Tagy: